podaj oznaczenia silnika. Świece sprawdza sie w bardz prosty sposob: odkrecasz ta listwe co łączy wszystkie swiece, wykrecasz swiece dotykasz do masy i przewody sa 2 co idzie do listwy taki gruby i jeszcze jeden zakladasz je na swiece i ktos Ci przekreca kluczyk w stacyjce, zrobi sie czerwona znaczy ze dobra i grzeje, tak z kazda z osobna. Pamietaj o odkreceniu tej miedzianej listwy. A co do silnika, jak masz zwykla pompe taka bez gruszki u gory tylko taka cos a'la prostokat to masz 60PS pompa z gruszka to 70PS Pompa z gruszka i intercooler 80PSspecWROC pisze:mi auto odpala na dotyk ale są takie momenty że postoi z 2-3h kręce raz przez pare sek i nie zaskakuje kręce jeszcze raz i ok..sprawdzałem ten bezpiecznik i jest pordzewiały ale nie pęknięty..wymienie go profilaktycznie i zobacze czy będzie lepiej..
a jak sprawdzić świece żarowe bo nie chce wymieniać wszystkich 4???
dzieki za pomoc;)
przy okazji może ktoś mi powiedzieć ile koni ma moje auto jest to golfik mk2 1.6TD 91rok;)
problem z odpalaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
there´s no need to explain"
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
specWROC, w profilu napisałes 1,6TD 1V, 1V oznacza ze masz wersje 60 konna z katem. http://vwgolf.pl/silniki_VW.html tutaj masz wszysktie parametry, tylko spójrz na tabelke diesli