Wymiana przełącznika do podnoczenia szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana przełącznika do podnoczenia szyb
Witam,
Kupilem GOLFA III w ktorym od strony kierowcy jest inny przelacznik do podnoszenia szyb.
Poprzedni wlasciciel wsadzil jakis inny zeby tylko byl.
Podnosi on tylko szybe od strony kierowcy.
Dostalem od niego niby orginalny ktory trzeba tylko podmienic ale nie wiem jak to zrobic?
Jest to sam przelacznik z klawiszami , nie orientuje sie ale chyba brakuje mu tej wtyczki do podpiecia kabli, gdzie ewentulanie moglbym to kupic (tanio)?
Wogole to jest przelacznik 6 pinowy jeden mechanik powiedzial ze potrzbuje 8 pinowy.
Gdzie moge znalesc jakies schematy jak to podpiac, wyprowadzenia przewodow itd.
I czy jest sens to rbic samemu?
Pozdrawiam
Kupilem GOLFA III w ktorym od strony kierowcy jest inny przelacznik do podnoszenia szyb.
Poprzedni wlasciciel wsadzil jakis inny zeby tylko byl.
Podnosi on tylko szybe od strony kierowcy.
Dostalem od niego niby orginalny ktory trzeba tylko podmienic ale nie wiem jak to zrobic?
Jest to sam przelacznik z klawiszami , nie orientuje sie ale chyba brakuje mu tej wtyczki do podpiecia kabli, gdzie ewentulanie moglbym to kupic (tanio)?
Wogole to jest przelacznik 6 pinowy jeden mechanik powiedzial ze potrzbuje 8 pinowy.
Gdzie moge znalesc jakies schematy jak to podpiac, wyprowadzenia przewodow itd.
I czy jest sens to rbic samemu?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob kwie 19, 2008 21:32 przez mar_male, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

Przełącznik do szyb
Czyli ten co mam 6 pinowy jest dobry.
Brakuje mi jeszcze chyba tej wtyczki do mocowania kabli , gdzie najtaniej moglbnym ja znalesc?
A gdzie moge znalesc schematy jak go podlaczyc?
Dzieki za info
Brakuje mi jeszcze chyba tej wtyczki do mocowania kabli , gdzie najtaniej moglbnym ja znalesc?
A gdzie moge znalesc schematy jak go podlaczyc?
Dzieki za info
- JayT
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: Przełącznik do szyb
Proszę:mar_male pisze: A gdzie moge znalesc schematy jak go podlaczyc?
Schemat do Golfa '96 - sterowanie przednimi szybami
- JayT
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Tu masz wycinek ze schematów - dotyczy elektryki szyb z przodu i z tyłu:dzikgtc pisze:JayT Posiadasz może taki schemacik od wersji 5D? Byłbym bardzo wdzięczny, bo też ma cyrk z szybami.
Elektryka_szyb.pdf
-
greg
Do tego tymczasowego mam podlaczone wlasnie same czerowne ale sprawdze dzis czy nie ma poprostu przedluzonych od oinnych kolorow.greg pisze:mar_male, a masz orginalne kable czy nie - chodzi mi o kolory - jak masz to jutro wydłubię przełacznik i rozpiszę kable
Dzieki za info.
Pozdrawiam
[ Dodano: 11 Lip 2006 10:05 ]
Witam,greg pisze:mar_male, a masz orginalne kable czy nie - chodzi mi o kolory - jak masz to jutro wydłubię przełacznik i rozpiszę kable
Chyba mam orginalne kable ale tez nie wiem jakie kolory maja byc orginalne sa rozne.
A jak sprawdzic gdzie ktory wpiac? Da to sie jakos pomierzyc?
Pozdrawiam
- JayT
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
A sprawdzałeś ze schematem, który wrzuciłem wcześniej? Masz takie same kolory, jak schemat podaje?mar_male pisze: Witam,
Chyba mam orginalne kable ale tez nie wiem jakie kolory maja byc orginalne sa rozne.
A jak sprawdzic gdzie ktory wpiac? Da to sie jakos pomierzyc?
Pozdrawiam
Wg schematu powinny to być kolory (w nawiasie nr pinu):
- szaro/zielony (1) - zasilanie podświetlenia
- brązowy (6) - masa (podświetlenia)
- biało/czerwony (2) - sterowanie lewym przednim oknem
- brązowo/niebieski (5) - sterowanie prawym przednim oknem
- czerwono/żółty (3) - "+" do sterowania oknami
- brązowy (4) - masa do sterowania oknami
- JayT
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Dzięki greg za "idealnie" - takie słowo strasznie podbudowuje człowieka i dzień od razu wydaje się jakiś taki... lepszygreg pisze:JayT, wszystko idealnie rozpisałeś - mam identycznie
No to teraz mar_male musisz tylko sprawdzić, czy u Ciebie również tak jest - jeśli tak, to właściwie wszystko chyba już wyjaśniliśmy; jeśli nie - podaj, jakie masz kolory, to może coś wymyślimy