Problem na benzynie 1.8i 90KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam problem z pracą na benzynie w moim golfie. Golf niezależnie czy na zimnym czy ciepłym silniku odpala na benzynie ale przy wciśniętym pedale gazu robi jedną przygazówkę i gaśnie przy nie wciśniętym pracuje 5-6sekund nierówno i szarpie czego to może być przyczyna? Sprawdzałem bezpiecznik od pompy paliwa i przekaźnik. Słychać pracę pompy paliwa w zbiorniku.
Na LPG chodzi ok
Na LPG chodzi ok
Ostatnio zmieniony wt lut 07, 2012 18:47 przez mateoraczek, łącznie zmieniany 1 raz.
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Dostosuj sie do regulaminu i podaj oznaczenie silnika bo kto ma wiedziec
-
- Nowicjusz
Tyle że ja nie mam zielonego pojęcia jak to silnik wiem że 1.8 na mono wtrysku 90konny. Mogę dodać że jest z 1990r. na wypasie posiada centralny zamek, ABS oraz elektryczne lusterka(chyba podgrzewane)
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Dobra juz wiem miałem ten silnik oznaczenie to RP Sprawdz stan układu zapłonowego świece kable palec kopółke i niebieski czujnik w kruccu
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
-
- Nowicjusz
Po nocce bez aku nadal to samo cewka, kable, kopólka,palec oraz świece nowe zostaje mi ten czujnik niebieski sprawdzić chyba że coś innego jeszcze mi poradzicie
-
- Nowicjusz
Chcialem kody migowe sprawdzić ale raczej podczas pracy na lpg nie będzie można przeprowadzić tego testu poprawnie?
Jakie powinien przyjmować wartości czujnik na cieplym i zimnym silniku?
Jak sprawdzić silnik krokowy?
Jakie powinien przyjmować wartości czujnik na cieplym i zimnym silniku?
Jak sprawdzić silnik krokowy?
- Paweł Marek
- V.I.P.
szukajka na dole łatwo znajdziesz odpowiedzi, ale tu mi się zdaje że to tylko za mało paliwo do wtrysku dochodzi, czyli obioe pomopy oraz filtr paliwa do sprawdzenia,
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Krokowca sprawdzilem dziala czujnik tez wskazania jak w fabryce muszę sprawdzić tą pompkę pod autem i filtr bo tą w baku sprawdzalem i pompuje paliwko
-
- Nowicjusz
Filtr pod autem wymieniony i pompa pod autem sprawna. Ale zauważyłem że auto gaśnie w chwili zgaśnięcia kontrolki ładowania, na zimnym gdy odpalam ta kontrolka gaśnie po chwili i w tym momencie auto gaśnie, na ciepłym kontrolka gaśnie od razu auto także. Dla mnie to trochę dziwne