dostęp do klapek cieple/zimne
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- KamilP
- DieseL PoweR 
Re: dostęp do klapek cieple/zimne
Jak silniczek Ci się rozgrzeje to te powietrze jest takie ciepłe czy gorące? U siostry w mercedesie to az parzy a tutaj takie.. ciepłe ale to nie to.. Trochę to trwa zanim nagrzeje się w środku. I zastanawiam się właśnie czy to wina nagrzewnicy czy może tej klapki i z ciepłym zimne powietrze puszcza..lukasz2017 pisze:ciepełko jak siemasz:)
KamilP,  jeśli to starszej daty Mercedes - to żadne inne auto go w grzaniu nie przebije ... 
U mnie na Climatronicu jak mam 19 stopni ( max 28 ) i 2 kreski nawiewu - to leci gorąc

U mnie na Climatronicu jak mam 19 stopni ( max 28 ) i 2 kreski nawiewu - to leci gorąc
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- KamilP
- DieseL PoweR 
Nom 94 rocznik, ostatnie chyba dobre mercedesy. Diesel a grzeje sie szybko prawie jak benzynaHaki pisze:KamilP, jeśli to starszej daty Mercedes - to żadne inne auto go w grzaniu nie przebije ...
 Ale u mnie wraz wydaje mi się ze powinien troszkę mocniej grzać.. Szkoda że porównania bardzo nie mam do innych trójeczek.
 Ale u mnie wraz wydaje mi się ze powinien troszkę mocniej grzać.. Szkoda że porównania bardzo nie mam do innych trójeczek.- 
				lukasz2017
- Ma gadane 
Haki pisze:KamilP, jeśli to starszej daty Mercedes - to żadne inne auto go w grzaniu nie przebije ...
Popieram, miałem styczność z takim meśkiem...no ale u mnie nie powiem grzeje zaje... Może to też za sprawą tego że w ubiegłym roku wymieniłem nagrzewnice...No jednak mesiek nie to samo:P
- 
				lukasz2017
- Ma gadane 
Ale mozesz sprawdzić też klapki ciepłe/zimne...nie zaszkodzi...U mnie różnica jest powalająca...Ale nic dziwnego kiedy na owej klapce nie miałem nawet deka gąbki:P

- KamilP
- DieseL PoweR 
Właśnie u mnie gąbka wyprowadziła się z klapek zamykający nawiew w kratkach, więc domyślam sie że tam jest tak samo. Ale dzisiaj sporo po mieście jeździlem, to w samochodzie zrobiło się ciepło że aż na zimne przełączyłem..lukasz2017 pisze:Ale mozesz sprawdzić też klapki ciepłe/zimne...nie zaszkodzi...U mnie różnica jest powalająca...Ale nic dziwnego kiedy na owej klapce nie miałem nawet deka gąbki:P
 Będzie trochę czasu i jak sie ociepli to zobaczę
 Będzie trochę czasu i jak sie ociepli to zobaczę 
- 
				lukasz2017
- Ma gadane 
- KamilP
- DieseL PoweR 
lukasz2017, ale u Ciebie w benzynce to też inaczej, mój klekocik tak szybko się nie grzeje jak benzyna..  Ale nawet jak ta roboczą złapie to myślę że powinien lepiej ciepłem dmuchać
 Ale nawet jak ta roboczą złapie to myślę że powinien lepiej ciepłem dmuchać 

Powiedz kolego, jak zrobiles uszczelnienie? sa gdzies dostepne takie gabki, czy tworczosc wlasna pozostaje?lukasz2017 pisze:Ale mozesz sprawdzić też klapki ciepłe/zimne...nie zaszkodzi...U mnie różnica jest powalająca...Ale nic dziwnego kiedy na owej klapce nie miałem nawet deka gąbki:P
Bo u mnie tez licho z grzaniem, i najprawdopodobniej to te klapki nieszczesne... silnik goracy, nawiewy chodza, przewody do i od nagrzewnicy gorace a powietrze srednio cieple...

Ass or Gas... No Free Rides! 
Zerknij ma mojego bloga: http://www.amatoraut.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Zerknij ma mojego bloga: http://www.amatoraut.pl" onclick="window.open(this.href);return false;