możesz kupić termokurczliwą i kleić na suszarce albo opalarce,lub zwykłą folię za 20 zł (Solar window film) tam w zestawie jest nożyk, szpachla i naklejka z atestem. Jak sciemniasz cały tył to nie trza mieć atestów, jak chcesz przednie boczne to tylko piec jeśli chcesz mieć atest.qra pisze:dobra, a jaka folia jaki atest zeby psy sie nie czepialy?
jak przyciemnić dobrze szyby?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lukimaster
- Nowicjusz
- Kontakt:
to zalezy na jakiego "gorliowego"funkcjonariusza sie trafi-prawo mowi,ze potrzebny jest atest i zaswiadczenie od instalatora folii(tzn zakładu montujacego)i wg.tego samego prawa przednich bocznych niewolno przyciemniac,jak szyba jest barwiona na zielono-tzn atermiczna(wątek ten byl wielokrotnie poruszany na forum i dokładnie wyjaśniony!).ale prawo prawem,a jak to w Polsce zycie zyciem:)Ps.mi przy ostatniej kontroli pies(policjant)zażyczyl sobie zaswiadczenie o montazu folii,natomist przed VW mialem inne auto i tam mialem szyby przyciemnine piecowo(ale bez atestu!)i nikt nigdy sie niedoczepił.teraz przez tekst,chyba w gazecie wyborczej zrobilo sie glosno o przyciemnianiu szyb,ze policja ma juz mierniki przepuszcz.światla itp.ale wydaje mi sie,ze doczepiaja sie glownie do tych co mają przednie boczne ciemne jak smoła-ale na tez nie ma reguly...pozdr
ja zostalme poinformowany ze lepiej nei wlaczac bo folia moze sie pokurczyc i tak jezdze juz miesiac:P ale skoror mowiecie ze nic nie beidze to wlacze sobie na probe
a co do atestu to w mojej folii byla nalepka z numerem atestu do rpzyklejenia ale nei przyklejalem bo jakso nigdy u nikogo nie widzilme takiego atestu naklejonego
ale woze go sobie razme z normalnymi postojowkiem na wszelki wypadek 

kto szybko jedzie tego wolno niosa