mazia pod korkiem i na bagnecie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam,to jest moj juz drugi post na temat tej bialej mazi pod korkiem ,wczesniej robilem krotkie odcinki i samochod sie nie dogrzewal i byl padniety termostat.
Wymienilem termostat na ori i niby bylo coraz mniej tej mazi na korku ale dzis chcialem sprawdzic staN oleju wyciagam bagnet a on bialy w tym majonezie ,odkrecam korek a tam zamiast tego mniej to wiecej
Co moze byc przyczyna dodam ze jezdze codziennie ponad 200km wiec krotkie odcinki odpadaj
Płynu nie ubywa ze zbiorniczka
Wymienilem termostat na ori i niby bylo coraz mniej tej mazi na korku ale dzis chcialem sprawdzic staN oleju wyciagam bagnet a on bialy w tym majonezie ,odkrecam korek a tam zamiast tego mniej to wiecej
Co moze byc przyczyna dodam ze jezdze codziennie ponad 200km wiec krotkie odcinki odpadaj
Płynu nie ubywa ze zbiorniczka
samochod na benzyne emituje w porownaniu do diesla duzo pary wodnej w wyniku spalania paliwa, slaba kondycja pierscieni powoduje ze nastepuja przedmuchy do ukladu korbowego a zimą znaczna czesc tej wilgoci, niespalonego paliwa osadza sie w gornych czesciach silnika wymieszana z olejem, moze tez byc stary zlej jakosci olej z duza iloscia frakcji wodnych.
mam auto benzynka +lpg , a wymiana oleju by cos pomogla? jest czym sie przejmowac czy jezdzic az samo zniknie
Re: mazia pod korkiem i na bagnecie
wymien olej np. na valvoline vr1 5w50 u mnie w A2 1.4 16V na nim nawet jak jeźdze po 5km nie ma nic mazi, na gazie jak pierscionki słabsze jest to bardziej widoczne, a ile pali Ci oleju?kolba12 pisze:mam auto benzynka +lpg , a wymiana oleju by cos pomogla? jest czym sie przejmowac czy jezdzic az samo zniknie
ostatnio na 3000km wzail bodjaze 0,5L a mam olej LOTOS 10W40 Polsyntetyk ,przebieg 230tys
czytałem ze na lotosie take rzeczy sie dziejąkolba12 pisze:ostatnio na 3000km wzail bodjaze 0,5L a mam olej LOTOS 10W40 Polsyntetyk ,przebieg 230tys
no wlasnie tak myslalem ze olej lotos to wzorowy olej heh , to nic zostalo 2tysiace to wymiany oleju a jaki proponujesz olej do takiego silniki 2.0 115km
na mobilu sie spazylem jak i castrolu , sprawdzone wg mnie i dobre i nie podrabiane valvoline, gulf, petrol canada, motul
Dzięki wielkie dla Ciebie. A czy w Golfie tym co mam powinna być osłona silnika pod silnikiem ? Czy wychodzi oryginalnie bez osłony ?
Regulamin forum punkt 9 nie piszemy z Caps lock'a
Regulamin forum punkt 9 nie piszemy z Caps lock'a
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Też sie zastanawiałem nad zmiana oleju. Zalewam magnateca 5W40, zmieniam zawsze przed zimą bo bardzo mocno się nawadnia i odma zamarza. Mozesz napisac cos więcej na temat tego oleju?PinkFloyd pisze:valvoline vr1 5w50
olej ten nie jest produkowany i rozlewany w Polsce i nigdy nie byl w porowaniu do Mobila i Castrola, nie jest wykonany w technologii syntetycznej tylko w calosci jest wraz z baza wykonany z komponentow syntetycznych a nie kazdy olej jest w pelni syntetyczny a ten jest, na tym oleju auto ciszwj chodzi i jak na 1.4 16v spadlo spalanie oleju. Co do oslony warto zalozyc u mnie w Audi nie bylo i zalozylem
a z oslona nie ma problemu montazu jest do czego zaczepic? patrzylem na allegro nie moge znalezc takowej oslony
http://allegro.pl/valvoline-racing-vr1- ... 09953.html" onclick="window.open(this.href);return false;stonefree pisze:Masz linka ze stroną o tym oleju?PinkFloyd pisze:olej ten