Gdzieś ubywa benzyna
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzieś ubywa benzyna
Witam, moje problemy prawdopodobnie zaczęły sie gdy zalałem bak do pełna. Problem polega na tym że niezależnie czy jade na benzynie czy na gazie poza podstawowym spalaniem ubywa mi ok 10l benzyny na 100km. Przykładowo na 130km gdzie 100 przejechałem na gazie spaliło mi 14l gazu + 13l benzyny... Czy też jak teraz gdy jechałem na samej benzynie po przejechaniu 60km wlałem do baku 12l benzyny co łatwo licząc daje 20l/100. Patrzałem na postojach to pod autem na asfalcie zawsze jest sucho.
Prosze o pomoc bo zaniedługo sie wykończe finansowo i psychicznie
Prosze o pomoc bo zaniedługo sie wykończe finansowo i psychicznie
Gdzieś ubywa benzyna
Ranger, proponuję sprawdzić przekaźnik od gazu który gdzieś pod maską powinien być bo najprawdopodobniej nie wyłącza on obwodu i wtrysk podaje paliwo razem z gazem.
Vento---->>> viewtopic.php?f=88&t=325560" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdzieś ubywa benzyna
To niemożliwe żeby silnik spalał 27l paliwa. Jak by nie było pełnego odcięcia paliwa to gazu brał by mniej bo by centralka przymknęła attuator(czy jakoś tak się to nazywało) poza tym na benie to samo się dzieje..
imo masz gdzieś przeciek, poszukaj czy przy odpalonym silniku nie kapie nic, dla pewności możesz też poniuchać spaliny czy benzyny nie czuć
imo masz gdzieś przeciek, poszukaj czy przy odpalonym silniku nie kapie nic, dla pewności możesz też poniuchać spaliny czy benzyny nie czuć
MK3 ADZ->AGU
Gdzieś ubywa benzyna
ssarna1, zależy wszystko od tego czy ma centralkę czy ma przepływ śrubą regulowany, bo jak śrubą to nic wtedy nie odetnie.
Vento---->>> viewtopic.php?f=88&t=325560" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdzieś ubywa benzyna
Prawda, ale wtedy silnik dostawałby mocno za bogatą mieszankę - silnik chyba by szarpał raczej przynajmniej tak mi się wydaje
MK3 ADZ->AGU
Gdzieś ubywa benzyna
Miałem już taki przypadek, że auto spalało i gaz i benzynę ale jeździło jak odrzutowiec
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Gdzieś ubywa benzyna
odpal samochód, przełącz na gaz i wyłącz pompe paliwa, zdejmij przekaźnik prawy dolny. Benzyny nie bedzie pompowac i jak nie ubędzie tzn że to wina tego
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdzieś ubywa benzyna
Bylem u fachowca od gazu który cośtam odłączał i mówił że benzyny napewno nie podaje i jeszcze dodał że mieszanka gazu z benzyną jest niepalna. Pytanie tylko brzmi czy jeżdżąc na samej benzynie te sterowanie (mam tą co przełącza na gaz przy przegazowaniu) tam kazało by podawać benzyne podwójnie że spalanie wychodzi 20l/100
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Gdzieś ubywa benzyna
hehe ? chyba czegoś nie rozumiem? łatwopalna benzyna plus łatwopalny gaz i plus powietrze = sie niewypał ? to ja chyba jednak z chemii cienki jestemRanger pisze:mieszanka gazu z benzyną jest niepalna
Gdzieś ubywa benzyna
Mi też sie tak wydaje, ale nie jestem ekspertem od instalacji gazowych w każdym bądź razie auto jak rakieta nie chodziło i nie chodzi, a nawet miałem raz problem wyprzedzić autobus zanim wymieniłem pare rzeczy
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Gdzieś ubywa benzyna
a z chemii nie jestem dobry ale z mechaniki tak. Za bogata dawka paliwa, samochód sie dławi i nie przepala. Auto jeździ na benzynie z gazem włącznie.Ranger pisze:Mi też sie tak wydaje, ale nie jestem ekspertem od instalacji gazowych w każdym bądź razie auto jak rakieta nie chodziło i nie chodzi, a nawet miałem raz problem wyprzedzić autobus zanim wymieniłem pare rzeczy
Gdzieś ubywa benzyna
Koledzy mechanicy okazuje sie że silniczek krokowy jest zepsuty i przez niego lało cały czas benzyne (gazowiec jednak sie znał na swoim fachu). Jak to jest z zamiennikami w tym przypadku? bo teraz mam boscha, a nowy kosztuje 450zł, a używany za 150zł no wiadomo jest używany... Na allegro znalazłem coś takiego http://moto.allegro.pl/silnik-krokowy-v ... 97094.html" onclick="window.open(this.href);return false; i nie wiem własnie czy warto oszczędzać 370zł czy oszczędność będzie pozorna?
silnik 1.6 75km
silnik 1.6 75km
Gdzieś ubywa benzyna
Może niekomplikujmy sprawy i nie odbiegajmy od obecnego pytania, bo nie wspominałem wcześniej, że palił chodźby na 3 gary i że teraz był sprawdzany przez specjaliste od silników