Golf MK II problem z przednimi swiatlami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem z moim golfem chodzi o to ze ostatnio zmienilem deske w golfie i bylo wszystko ok swiatla byly.
po zamontowaniu nowej deski i licznika nie ma przednich swiatel, tylne sie pala.
Brak przednich tylko swiatel.
aa i samochod dzisiaj strasznie zaczal pradem kopac, i podlaczajac plus do akumulatora rowniez mnie przez kable kopna.
po zamontowaniu nowej deski i licznika nie ma przednich swiatel, tylne sie pala.
Brak przednich tylko swiatel.
aa i samochod dzisiaj strasznie zaczal pradem kopac, i podlaczajac plus do akumulatora rowniez mnie przez kable kopna.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Sprawdzić kość stacyjki, sprawdzić przełącznik świateł, sprawdzić bezpieczniki, sprawdzić żarówki. Innych rzeczy nie ma które by mogły uniemożliwić świeceniu światłom.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
bezpieczniki cale, zarowki patrzylem to nie sa przepalone. zostaje przelacznik bo cos w srodku w nim lata. a co ma kosc stacyjki ? moze miec jakis zwiazek z tym ?
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
każdy mówi zawsze że z tyłu świecą a mijanie nie świecą. z tyłu to światła pozycyjne które są też z przodu, one są niezależne i swiecą zawsze wtedy kiedy ty tego chcesz. Światła mijania świecą tylko po załączeniu zapłonu. Żaby załączyć zapłon kręcisz stacyjką, nie ma prądu na przełacznik po zapłonie, nie ma świateł. Rozebrać przełącznik jak lata coś to jest źle.manio_GTI pisze:moze miec jakis zwiazek z tym ?
ok dzieki za pomoc jutro bede sprawdzac, ale na zaplonie podswietlenie dziala i kierunki
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
tam są 2 kable po zapłonie, czarny i czarno zółty. Czerwony plus, czarny zapłon silnika, czarno żółty to światła i chyba dmuchawa itd, czarno czerwony to start rozrusznika, i są takie małe ale nie wiem od czego one sąmanio_GTI pisze:ok dzieki za pomoc jutro bede sprawdzac, ale na zaplonie podswietlenie dziala i kierunki

Re: Golf MK II problem z przednimi swiatlami
przekązniki możesz również sprawdzić
Golf 2 - samochód bardziej stalowy niż metalowy.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nie ma przekaźników na światał. mk2 ma światła zasilane ze stacyjki przez przełącznik, bezpiecznik do żarówek. Jest tylko przekaźnik który załącza niektóre elementy po zapłonie.. ale wydaje mi sie że on na pewno nie jest od świateł mijaniaremo92 pisze:przekązniki możesz również sprawdzić
sprawdzilem druga stacyjke i nie pomoglo dalej to samo, podswietlenie zegarow wszystko jest.
wszystko sprawdzane zarowki, bezpieczniki, przelacznik swiatel i kostka i dalej to ssamo
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Nie wszystko, bo nie świeci; albo niedokładnie...manio_GTI pisze:wszystko sprawdzane
Było chyba setki razy! Żaróweczkę z dwoma przewodami (ŻADEN miernik!) w rękę i jeden koniec do masy a drugim po kolei:
Czarno-żółty przy stacyjce;
Czarno-żółty na włączniku klawiszowym świateł;
Biało-czarny na włączniku klawiszowym świateł;
Biało-czarny na "manetkach";
Żółty, potem biały na "manetkach";
Bezpieczniki mijania, potem drogowych;
I na koniec kostki żarówek.
Gdzieś będzie a gdzieś już nie - i usterka odnaleziona.
Nawiew kabiny i wycieraczki są?
a mam pytanie chodzi mi o przekaznik nr 53. chodzi o to ze jak mam wlaczone w przelaczniku swiatla i dotykam klamry do akumulatora to ten przekaznik 53 dostaje napiecia ze go slychac, ale jak mam w przelaczniku wylaczone swiatla i dotkne akumulatora to nic nie slychac
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
sprawdz w ogóle czego braknie na żarówkach czy masy czy zasilania. Mówiłes że w klawiszu coś ci stuka i sprawdziłeś go ?
sprawdzilem jest ok w przelaczniku tylko na przekazniku cos strzela