Czy sie da swapa zrobic na golfie mk3 1.6.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pucek007
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Audi a6 c7

Czy sie da swapa zrobic na golfie mk3 1.6.

Post autor: pucek007 » czw lip 06, 2006 19:14

Witam!! czy da sie moze zrobic swapa na golfie mk3 1.6 benzyna 93r. chodzi mi o zrobienie na vr6 alebo na cos dobrego albo czy da sie wlozyc turbine?? bo to 75 koni to malusienko:)) chcialbym to rozbudowac albo jakos wzmocnic! dzieki z gory za pomoc!

Awatar użytkownika
maro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Czy sie da swapa zrobic na golfie mk3 1.6.

Post autor: maro » czw lip 06, 2006 21:01

pucek007 pisze:Witam!! czy da sie moze zrobic swapa na golfie mk3 1.6 benzyna 93r. chodzi mi o zrobienie na vr6 alebo na cos dobrego albo czy da sie wlozyc turbine?? bo to 75 koni to malusienko:)) chcialbym to rozbudowac albo jakos wzmocnic! dzieki z gory za pomoc!
Sam bede robil cos takiego tyle ze z 1.4 na 1.8, a co do twoich pytan to wszystko sie da zrobic, tylko kwestia pieniedzy, vr6 wsadzisz spokojnie tylko musisz znalezc dobry silnik co graniczy z cudem bo jak juz jest to za duze pieniadze a reszta wyeksploatowana, po za tym bardzo wysokie koszty bo z 1.6 praktycznie nic sie nie nadaje z czesci mechanicznych do vr6 (silnik, skrzynia, pol osie, przeguby, pompa paliwa, chlodnica, rozrusznik, komputer, elektryka, piasty z wiekszymi tarczami i zaciskami, tarcze na tyl, pmpa hamulcowa, caly wydech, zawieszenie i jakies *#cenzura#*), co do drugiej czesci pytania to do tej jednostki turbo nie oplaca sie wsadzac, za maly przyrost mocy w stosunku do poniesionych kosztow, na porzadna turbine nowa musisz liczyc ok 1000 zł, juz lepiej wymienic silnik na 1.8 90KM, trzeba duzo przerobic w silniku i wzmocnic a nie tylko zalozyc turbo, a druga sprawa to zywotnosc takiego silnika, dlatego ja postanowilem wybrac wlasnie ten 1.8 90 KM bo najtanszy, najmniej rzeczy do wymiany, moc moze nie jest kosmiczna ale wystarczy, male spalanie itp. Wszystko zalezy od tego ile kasy masz

Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966

Awatar użytkownika
pucek007
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Audi a6 c7

Post autor: pucek007 » czw lip 06, 2006 22:50

aha kurcze no pomysle nad tym dobry pomysl! dzieki jak ktos ma jeszcze jakies pomysly pisac!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”