Witam,
Jak i czym można zabezpieczyć zamek bagażnika?
Problem tkwi w tym, że moge otworzyć bagażnik każdym kluczykiem... (mam centralny zamek)
Pozdrawiam
zaslepienie zamka bagażnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Otwierasz go każdym kluczem w sensie każdym nawet takim od domu ? Czy swoimi z auta ?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Hmmm jeśli nie chcesz w ogóle z niego korzystać - to możesz ( ale to dość prymitywny sposób ) go zakleić - wtrysnąć do środka np kleju do szyb albo innego silikonu ...
Jeśli zaś zechcesz go używać normalnie to nie pozostaje nic innego jak wymiana wkładki ....
Jeśli zaś zechcesz go używać normalnie to nie pozostaje nic innego jak wymiana wkładki ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jest tez inny sposob. sam mam tak zrobione, ale uwaga nie wiem czy na 100% zadziala (u mnie kluczykiem sie nie otwiera, tylko z centralnego). Najpierw musisz rozebrac zamek. Tu masz link http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja z powodu tego " onclick="window.open(this.href);return false; męczyłem sie z zamkiem z 3miechy, aż nie wytrzymałem, rozebrałem, rozkminilem mechanizm działania i skleiłem trzy ostatnie ruchome elementy wkladki. W Twoim wypadku zrobiłbym to trochę inaczej. ostatnim elementem wkładki jest pierścień z zapadkami, który po przekręceniu wkładki przekręca reszta mechanizmu centralnego/klamki. wystarczy ze w jakiś sposób (pilnik) spróbujesz żeby po przekręceniu wkładki ostatni pierścień nie zazębiał sie z reszta mechanizmu. UWAGA nie jest to sposób, jeżeli Twoja wkładkę da sie przywrócić to życia. Tak jak mówiłem na wstępie, nie wiem czy zadziala i na pewno większość osób uzna to za druciarsto ale na bank jest to lepsze niz zalanie zamka silikonem, a i tak nie wiem czy by to pomoglo.
Ja z powodu tego " onclick="window.open(this.href);return false; męczyłem sie z zamkiem z 3miechy, aż nie wytrzymałem, rozebrałem, rozkminilem mechanizm działania i skleiłem trzy ostatnie ruchome elementy wkladki. W Twoim wypadku zrobiłbym to trochę inaczej. ostatnim elementem wkładki jest pierścień z zapadkami, który po przekręceniu wkładki przekręca reszta mechanizmu centralnego/klamki. wystarczy ze w jakiś sposób (pilnik) spróbujesz żeby po przekręceniu wkładki ostatni pierścień nie zazębiał sie z reszta mechanizmu. UWAGA nie jest to sposób, jeżeli Twoja wkładkę da sie przywrócić to życia. Tak jak mówiłem na wstępie, nie wiem czy zadziala i na pewno większość osób uzna to za druciarsto ale na bank jest to lepsze niz zalanie zamka silikonem, a i tak nie wiem czy by to pomoglo.