brak oświetlenia w podsufitce
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Miał ktoś może taki przypadek. Nie mam światła ani w podsufitce , ani w lusterkach dla kierowcy i pasażera . Bezpieczniki sprawdziłem , są ok. Z góry dzieki za pomoc . Pozdrawiam . Moje autko to golf IV 16V
jaro85, sprawdziłeś żarówki, poza tym światła w lusterkach? Masz oryginalne lusterka, czy montowałeś "leaving home"? Światło w podsufitce nie zapala się po zamknięciu drzwi, czy w ogóle się nie pali? Dioda w drzwiach kierowcy się zapala po zamknięciu samochodu? Jak zostawisz zapalone światła pozycyjne włącza się brzęczek w okolicach deski rozdzielczej po otwarciu drzwi? Po otwarciu drzwi świecą się lampki w drzwiach? Sprawdź to i daj znać.
jemu pewnie chodzi o światełka w"słonecznikach" a raczej nad nimi do Make-up dla kobitek - sprawdź jeszcze raz bezpiecznik 14Lukas_1 pisze:Masz oryginalne lusterka, czy montowałeś "leaving home"?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
ano tak, tłuk ze mnie, o tym nie pomyślałem, sam nie używam więc "poszedłem" w kierunku mikro włączników w zamku, masz świętą racje grg474, a ja tu rozkminam jakieś coming home`y.jemu pewnie chodzi o światełka w"słonecznikach" a raczej nad nimi do Make-up dla kobitek - sprawdź jeszcze raz bezpiecznik 14
Wszystkie bezpieczniki były sprawdzane , żarówek też kilka już montowałem . Światełko w drzwiach ( przy otwartych ) nie świeci się.
żeby zbędnie nie kłapać, poczytaj sobie ten wątek; http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak zostawię zapalone światła . to brzęczek włącza się w momencie wyjęcia kluczyka
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
rozumiem, że ręcznie też nie można lampek w podsufitce zapalić...wyciągnij lampkę główną i zobacz czy jest +12V na kabelku czerwono/niebieskim. Zobacz czy jest +12v na bezpieczniku nr 14. Działa centralny zamek ??
powiedz mi jeszcze czy dobrze kombinuje , skoro tego światełka nie ma u mnie w ogóle ( bez znaczenia czy drzwi otwarte czy zamknięte ) to raczej nie jest to uszkodzony mikrowłącznik lub dioda
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeżeli żadna lampka nie działa po otwarciu którychkolwiek drzwi, czy też po próbie ręcznego włączenia...to dobrze kombinujesz..i jedyna możliwość jest taka, że na lampkach nie ma stałego plusa, ale musisz się upewnić
Re: brak oświetlenia w podsufitce
U mnie znalazłem zimny lut w module komfortu na dużym przekaźniku.Po poprawieniu wszystko wróciło do normy całe oświetlenie. Dodam że podświetlenie nie działało nigdzie. Jeszcze do wymiany mikro włączniki w przednich drzwiach, ale to szczegół.