Witam, na mrozie wystrzelił mi bagnet tzn, ta rurka w którą sie wkłada. Sporo oleju wyleciało tamtedy. Rusza się w góre i w dół. MOżecie mi pomóc jak zamocować go spowrotem?
Dziękuje z góry
ps, nie mogłem znaleźć na internecie jak to zrobic
Jak zamocować bagnet silnik 1.4 benz ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zamocować bagnet silnik 1.4 benz ?
Z tego co mi się wydaje to bagnet w 1.4 jest przykręcany do głowicy, prawie na samej górze tej rurki, zobacz czy czasem nie odkręciła Ci się właśnie ta śrubka? Raczej na pewno ona się odkręciła.
Re: Jak zamocować bagnet silnik 1.4 benz ?
A to mocowanie jest gdzieś na dole? w miejscu gdzie rurka od bagnetu wchodzi do środka?
Re: Jak zamocować bagnet silnik 1.4 benz ?
Już zrobiłem, oczywiscie odmazabrudzona.
Ściąganoie odmy = 3 imbusy(najlepiej od dołu auta (kanał/podnośnik), czyściłem denaturatem, pendzelkiem i szmatą. Później dokłądnie trzeba wysuszyć. Kupiłem nowego oringa(uszczelke) tam gdzie sie mocuje tą rurke od odmy (50gr).
Co do bagnetu, również uszczelke wymieniłem, trzeba sprawdzać czy napewno wytrzyma w 100 czy 120*C. gdy wbijamy rurke od bagnetu w pewnym momencie sie blokuje. Wtedy śrubokręt długi przstawić do rurki na dole (tam jest takie zgrubienie) i młotkiem dobić.
Ściąganoie odmy = 3 imbusy(najlepiej od dołu auta (kanał/podnośnik), czyściłem denaturatem, pendzelkiem i szmatą. Później dokłądnie trzeba wysuszyć. Kupiłem nowego oringa(uszczelke) tam gdzie sie mocuje tą rurke od odmy (50gr).
Co do bagnetu, również uszczelke wymieniłem, trzeba sprawdzać czy napewno wytrzyma w 100 czy 120*C. gdy wbijamy rurke od bagnetu w pewnym momencie sie blokuje. Wtedy śrubokręt długi przstawić do rurki na dole (tam jest takie zgrubienie) i młotkiem dobić.