Tylna wycieraczka włącza się po włączeniu zapłonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam mam taki problem z moją wycieraczką. Pewnego razu przestała mi działać myslałem ze spalił się silniczek wyjołem go rozebrałem napęd zobaczyłem mnóstwo syfu wyczysciłem to sprawdziłem ten silnik i okazało sie że jest dobry usterkę znalazłem pomiędzy klapą bagażnika a dachem w tej gumowej opasce pękł jeden kabelek właśnie od silniczka naprawiłem to i teraz silnik działa normalnie oprócz tego ze gdy przekręce kluczyk w stacyjce to wycieraczka włącza się robi pełny cykl i wyłącza gdy suię wyłączy to nie w jednym miejscu czyli w poziomie tylko gdzie popadnie co może być tego powodem Pomóżcie 

- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
otwórz bagażnik...między klapą a budą są dwie gumowe przelotki...zdejmij lewą i obadaj tam kable - pewnie połamane, czy izolacja przerwana...cza je naprawić.
-
- Mały gagatek
No własnie były połamane a konkretnie jeden był pęknięty a reszta tylko nadłamana ten pęknięty to najgróbszy ze wszystkich brązowy po naprawieniu niby to działa tylko ze po włączeniu zapłonu włącza się a nie powinno no i nie zatrzymuje się w jednym miejscu tylko gdzie popadnie raz z prawej raz z lewej a raz na górze w pionie 

-
- Mały gagatek
Jeszcze co teraz zauważyłem to to ze gdy ją włączę na włączniku i zaraz wyłączę to powinna się zatrzymać a u mnie z 10 cykli zrobi i dopiero potem się zatrzymuje czyżby coś z elektroniką przy silniku nie tak było czy o co to chodzi ?