Wymiana silnika w Golfie 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana silnika w Golfie 3
Mój brat musi kupic silnik do swojego golfa Mk3 1.6 Europe rocznik 93, wtrysk jednopunktowy. I tu pojawia sie problem bo podobno sa dwa rodzaje tych silnikow: z aparatem zapłonowym na głowicy lub bloku silnika. Wie ktos jak to jest dokladnie i czy można bez problemów wstawić silnik drugiego typu, co trzeba przerobic?
- ultradźwięk
- Ma gadane
- Kontakt:
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
mam zapytanie czy jak bym (nie daj Boże) zajechał slinik i chciał wymienic (a mam teraz benzyne 1.8 AAM ) na diesel'a czy sie tak da i czy by skrzynia pasowała to tego silinka np 1.9 TDI tesz z jakiegoś golfa czy sie da takie cus zrobic???
Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.
specjalistą w tej dziedzinie nie jestem ale na chłopski rozum benzyne na diesla to raczej cieżko przerobic, hamulce inne, skrzynia też raczej nie bedzie pasowa ale na upartego moze by dało rade.. , cały zapłon, napewno sie to nie opłaca.....r5badkiller pisze:mam zapytanie czy jak bym (nie daj Boże) zajechał slinik i chciał wymienic (a mam teraz benzyne 1.8 AAM ) na diesel'a czy sie tak da i czy by skrzynia pasowała to tego silinka np 1.9 TDI tesz z jakiegoś golfa czy sie da takie cus zrobic???
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
specjalistą w tej dziedzinie nie jestem ale na chłopski rozum benzyne na diesla to raczej cieżko przerobic, hamulce inne, skrzynia też raczej nie bedzie pasowa ale na upartego moze by dało rade.. , cały zapłon, napewno sie to nie opłaca.....[/quote]
hmm...a myslałem ze sobie ino silniczki zamienie i bede śmigał (jak by mój pad ofkors)
hmm...a myslałem ze sobie ino silniczki zamienie i bede śmigał (jak by mój pad ofkors)
Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.