Jakie Turbo do 9a ??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Jakie Turbo do 9a ??
evolution dziękuje za rozwianie mojego problemu, wykres naprawde pokazuje całą prawde a nie chore teorie tzw. fachowców !!
temat juz zamknięty teraz tylko składać
pozdrawiam
temat juz zamknięty teraz tylko składać
pozdrawiam
Jakie Turbo do 9a ??
Powiedzcie czy ma sens taka konfiguracja:
- 9A
- kolektor z s2 przerobiony pod 16v
- turbo tez ori s2
- ssący KR
- pompa KR
- DF I
nie wiem jakie wtryski, nie wiem jaki cooler i najważneijsze jak odpreżyć? chciałbym poprzez frezowanie tłoków
Jest sens? podaje taką konfiguracje gdyz dostępność gratów jest dość ok i mała rzeźba. Planowałbym jakieś 250 - 260 KM
- 9A
- kolektor z s2 przerobiony pod 16v
- turbo tez ori s2
- ssący KR
- pompa KR
- DF I
nie wiem jakie wtryski, nie wiem jaki cooler i najważneijsze jak odpreżyć? chciałbym poprzez frezowanie tłoków
Jest sens? podaje taką konfiguracje gdyz dostępność gratów jest dość ok i mała rzeźba. Planowałbym jakieś 250 - 260 KM
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
Jakie Turbo do 9a ??
Jaki jest limit seryjnych korb 9A ? Zakładając że boost narasta normalnie a nie nagly peak przy 3000rpm
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jakie Turbo do 9a ??
qbejs, Seryjna korba uciągnie i 350 koni o ile nie przyłożysz miliona niutów przed 4000 RPM.
Marszall, konfiguracja którą podajesz jest najtańsza i najlepsza do uturbienia 16V z mocą do 300 koni. Tłoki podfrezuj, tylko najpierw policz ile (celuj w stopień sprężania na poziomie 9:1). Wtryski 440, cooler z mercedesa sprintera (jeśli masz 2 lampy z przody do podchodzi bez rzeźby i przeróbki - tylko mocowania są do zrobienia, jeśli masz 4 lampy to trzeba będzie cofnąc chłodnicę)
Marszall, konfiguracja którą podajesz jest najtańsza i najlepsza do uturbienia 16V z mocą do 300 koni. Tłoki podfrezuj, tylko najpierw policz ile (celuj w stopień sprężania na poziomie 9:1). Wtryski 440, cooler z mercedesa sprintera (jeśli masz 2 lampy z przody do podchodzi bez rzeźby i przeróbki - tylko mocowania są do zrobienia, jeśli masz 4 lampy to trzeba będzie cofnąc chłodnicę)
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Jakie Turbo do 9a ??
pytałem o frezowanie tłoków, bo kiedyś mi sie jeden zawóer urwałi musiałem zmienić tłok. Kupiłem ale był jakiś dziwny, teraz juz wiem ze był frezowany tak ok 1.5mm moze 1mm na powierzchni do kieszeni na zawory ssace wiec prawie cały. Wsadziłem i jeżdze tak cały czas z reszta seryjną.
Powiedzcie moze to jakoś negatywnie wpłynąć na prace jednostki wolnossacej? Bo sprzeżanie po 13.5 na każdym cylindrze.
A co do setupu jaki podałem jakie to moga być koszta orjętacyjnie? Tak realnie patrząc
Powiedzcie moze to jakoś negatywnie wpłynąć na prace jednostki wolnossacej? Bo sprzeżanie po 13.5 na każdym cylindrze.
A co do setupu jaki podałem jakie to moga być koszta orjętacyjnie? Tak realnie patrząc
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
Jakie Turbo do 9a ??
Bugalon, 1.1 bara lub 1.3 bara ( zależy jaki mam aktuator - niestety tylko organoleptycznie mogę sprawdzić :/ ) z turbo od Evo IX na twin scrollu ( w evo 0.5 bar jest przy 3000rpm a docelowy boost około 1500rpm wyżej ) , jak to się ułoży to kurczę nie wiem
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !
Jakie Turbo do 9a ??
Pracować może normalnie, ale jednak stopień sprężania na jednym garnku spada, co za tym idzie pozostałe trzy muszą to nadrobić..Pewnie coś na mocy przez to ubyło;)Marszall pisze:Powiedzcie moze to jakoś negatywnie wpłynąć na prace jednostki wolnossacej?
Re: Jakie Turbo do 9a ??
teoretycznie możesz mieć racje ale jak sie odnieś tutaj do zmierzonej kompresji która na każdy mcylindrze jest atka sama 13.5???Blancik pisze:Pracować może normalnie, ale jednak stopień sprężania na jednym garnku spada, co za tym idzie pozostałe trzy muszą to nadrobić..Pewnie coś na mocy przez to ubyło;)Marszall pisze:Powiedzcie moze to jakoś negatywnie wpłynąć na prace jednostki wolnossacej?
przeciez stopień spręzania jakoś musi wpływac przecież na kompresje (czyt. ciśnienie na garach)
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Na tyn samym wałku jak zwiększysz stopień sprężania to kompresja wzrośnie (zdrowy silnik) ale i tak najważniejszy stopień sprężania dynamiczny.Marszall pisze:teoretycznie możesz mieć racje ale jak sie odnieś tutaj do zmierzonej kompresji która na każdy mcylindrze jest atka sama 13.5???Blancik pisze:Pracować może normalnie, ale jednak stopień sprężania na jednym garnku spada, co za tym idzie pozostałe trzy muszą to nadrobić..Pewnie coś na mocy przez to ubyło;)Marszall pisze:Powiedzcie moze to jakoś negatywnie wpłynąć na prace jednostki wolnossacej?
przeciez stopień spręzania jakoś musi wpływac przecież na kompresje (czyt. ciśnienie na garach)
Jakie Turbo do 9a ??
MOże powiecie jeszcze koledzy jak to jest z tymi kolektorami z 2.2 turbo 20v?
wiadomo że najlepiej aby nie był pęknięty, ale wsumie jeżeli sie go skraca to też sie spawa i co wtedy juz nie ma ryzyka że to popęka? Ja nabyłem pęknięty ale wygląda że od uderzenia nie z przegrzania bo brakuje kawałeczka, jest jakby odprysk. Warto się bawić w spawanie takiego kolektora?
wiadomo że najlepiej aby nie był pęknięty, ale wsumie jeżeli sie go skraca to też sie spawa i co wtedy juz nie ma ryzyka że to popęka? Ja nabyłem pęknięty ale wygląda że od uderzenia nie z przegrzania bo brakuje kawałeczka, jest jakby odprysk. Warto się bawić w spawanie takiego kolektora?
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
Jakie Turbo do 9a ??
Ja swój od GTO kupiłem w stanie idealnym, potem tylko skrócenie i heja
[quote="qbejs"]Ja swój od GTO kupiłem w stanie idealnym, potem tylko skrócenie i heja
Marszalowi chodzilo o wydechowy
Marszalowi chodzilo o wydechowy
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?