Hej mam taki prblem auto po dluzszym staniu (7h) nie chce mi odpalac wymienilem akumulator i sprawa wyglada tak ze ledwo co kreci jak go odpale z kabli od innego auta to pozniej odpala praktycznie na dotyk..
co do pierwszego odpalania jest tak ze kreci kreci i nagle calkiem zdycha i kaplica
wymienilem pierscienie w rozruszniku ale jak widac nie w tym rzecz, jak sadzicie?
Mk2Problem z odpalaniem(rozrusznik)?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Sprawdz połaczenia kablowe aku-rozrusznik-masa a wymieniałeś tą tulejke od rozrusznika co jest w skrzyni ?
Wymienilem,a raczej moj mechanik,takie 4 male pierscienie ale to nic nie pomoglo,sprawdze utro mase tak jak mowisz
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
W rozruszniku masz jedną tulejke i w skrzyni drugą wes odkręc klemy od aku kable od rozrusznika i wyczysc wszystkie połaczenia
a czy jak rozrusznik jest zimny po nocnym mrozie to moze słabiej krecic?
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Ja tak miałem w mk2 też po nocy w mrozie słabo kręcił rozebrałem rozrusznik wszystko wyczysciłem dałem nowe szczotki tuleje przeczysciłem wszystkie połączenie kablowe i kręcił o wiele lepiej