Po puszczeniu gazu bije kierownica
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Objaw zaczął występować wczoraj. Wczoraj przy gwałtownym ruszeniu w lewo, coś uderzyło tak jakby 2 razy pod autem. Zlekceważyłem ten objaw. Dojeżdżając do skrzyżowania, przy puszczczeniu gazu (bez hamowania) zaczeła mi gwałtownie latać kierownica w prawo i lewo. Dziś rano to samo. Nie dzieje się to zawsze, jednak jeżeli objaw się już pojawi, to pomaga dopiero postój ( tak dziś miałem zatrzymując się w sklepie, po 15 minutach postoju obajwu nie było przez jakiś czas, pojawił się po 10km). Jak myślicie, przeguby?
Rust is lighter than carbon fiber
Sprawdź tuleje wahacza może się skończyły. a podczas jazdy jak upuścisz gazu i dodasz to buja delikatnie przodem auta
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Nic takiego nie zauważyłem, jak dodaje gazu to auto jedzie normalnie, a jak puszcze to zaczyna robić lekki slalom.karoldg pisze:a podczas jazdy jak upuścisz gazu i dodasz to buja delikatnie przodem auta
Edit:
Chyba nieaktualne. Golf przed chwilą wrócił na holu do mechanika, prawdopodobnie urwał się lewy przegub. Jutro się dowiem
Rust is lighter than carbon fiber
- Paweł Marek
- V.I.P.
napewno przegub, pewnie wewnętrzny.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
mozliwe ze drazek kierowniczy jedz do mechanika i sprawdz.napisz potem co to bylo?
nie wypuszczaj sie nigdzie dalej bo skonczysz w rowie (odpukac).
musisz zobaczyc pod auto. jak nie masz mozliwosci sam to szybko do mechanika
musisz zobaczyc pod auto. jak nie masz mozliwosci sam to szybko do mechanika