90 stopni a leci chlodne powietrze pomocy zimno
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Boleczko21
- Mały gagatek
witam mam golfa 3 gti 2.0. i mam problem wymieniony termostat wszystko jest ok ma temperature 90 stopni a leci mi chlodne powietrze do zrodka jak puszcze nawiew czegomoze byc tego przyczyna? moze byc tak ze nagrzewnica jest brudna czy cos ? pomocy jest zimno i ja mam zimno w aucie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
wuszukiwarka pod hasłem zaklejenie otworów klapki regulującej nawiew
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Boleczko21
- Mały gagatek
a jak sie mam dostac do nagrzewnicy musze wykrecac cala deske??
nie musisz ma ci wyjsc dołem bez sciagania deski wiem bo nie raz wyciagałem pozdro
kolega ma mk3 - nie wyjdzie. , Przyczyn może być kilka, jak wyżej gabka na klapkach nawiewu, problem z pompą, powietrze w układzie (szczególnie przy lpg płyn krąży na krótko przez parownik), posprawdzaj te rzeczy a potem bierz się dopiero za nagrzewnicę. Sprawdzić drożność nagrzewnicy możesz wodą z węża ogrodowego (podepnij pod jeden króciec a do drugiego kawałek luźnego węża żeby silnika nie opryskało)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
Zamin zaczniesz się szarpać z nagrzewnicą to zdemontuj panel nawiewów, zobacz czy wszystkie linki trzymają się regulacji. Sprawdź węże nagrzewnicy i ich temp.
wyjdzie wyjdzie ale moze gdzie uszczelka pod glowica pada i non stop sie zapowietrza a nagrzewnica jest najwyzej wiec ...
- Boleczko21
- Mały gagatek
nie nie uszczelka pod glowica jest ok byla wymieniana i glowica planowana wiec myzle ze tam jest ok dopiero wezme sie za to w nastepnym tyg bo czekam na wyplate a ma ktos zdiecia jak to zrobic bez wyciagania calej deski da sieto zrobic tak wogole??