montaż centralnego zamka - miganie kierunkowskazy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
kupiłem sobie ten komplet centralnego zamka http://allegro.pl/show_item.php?item=2057389925" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamocowałem go już do drzwi (mam wersje golfa 3D) i działa okej.
Chciałem go podłączyć pod kierunkowskazy tak, że jak przycisne na pilocie to będą mrugać kierunki. Zrobiłem to w sposób następujący > podłączyłem to pod bezpieczniki kierunkowskazy (nie mruga), spróbowałem jeszcze pod bezpiecznik awaryjnych(nie działa) i wychodzi na to, żebym to musiał podpiąć bezpośrednio tam gdzie jest przycisk awaryjnych.
Pominąłem ten problem i podłączyłem to pod postojówki i teraz one mi mrugają
Głównym problemem jest to, że nie mogę podpiąc tego siłownik pod tylną klapę bo nie zamyka i nie otwiera, dziala to wtedy gdy jest tylko włozony kluczyk i wtedy zwalnia się tam taka blokada i centralny działa... ale przecież nie będe jeździł z kluczykiem włożonym do tylnej klapy żeby mi tam dzialal centralny
Czy ktoś wie jak to można podlaczyć żeby tam w tylnej klapie to działało? Trzeba mieć inną wkładkę ?
Pozdrawiam
kupiłem sobie ten komplet centralnego zamka http://allegro.pl/show_item.php?item=2057389925" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamocowałem go już do drzwi (mam wersje golfa 3D) i działa okej.
Chciałem go podłączyć pod kierunkowskazy tak, że jak przycisne na pilocie to będą mrugać kierunki. Zrobiłem to w sposób następujący > podłączyłem to pod bezpieczniki kierunkowskazy (nie mruga), spróbowałem jeszcze pod bezpiecznik awaryjnych(nie działa) i wychodzi na to, żebym to musiał podpiąć bezpośrednio tam gdzie jest przycisk awaryjnych.
Pominąłem ten problem i podłączyłem to pod postojówki i teraz one mi mrugają
Głównym problemem jest to, że nie mogę podpiąc tego siłownik pod tylną klapę bo nie zamyka i nie otwiera, dziala to wtedy gdy jest tylko włozony kluczyk i wtedy zwalnia się tam taka blokada i centralny działa... ale przecież nie będe jeździł z kluczykiem włożonym do tylnej klapy żeby mi tam dzialal centralny
Czy ktoś wie jak to można podlaczyć żeby tam w tylnej klapie to działało? Trzeba mieć inną wkładkę ?
Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
bezpiecznik od kierunków jest jeden...a przecież lewy i prawy działają osobno. Podpięcie albo przy manetce kierunków albo przy włączniku awaryjnych...ewentualnie przy samych żarowkach. Kabelki czarno/zielony i czarno/biały.Goldi90 pisze:Chciałem go podłączyć pod kierunkowskazy tak, że jak przycisne na pilocie to będą mrugać kierunki. Zrobiłem to w sposób następujący > podłączyłem to pod bezpieczniki kierunkowskazy (nie mruga), spróbowałem jeszcze pod bezpiecznik awaryjnych(nie działa)
A wiesz może jak podłączyć ten siłownik do tylnej klapy żeby zamykał i otwierał centralny + kluczykiem również?
montowałem centralny RTX w autku żony ( Lupo ) najwięcej zabawy było w przeciągnięciu przewodów do tylnej klapy , zainstalowanie siłownika jest proste - tak jak w drzwiach przednich , cięgło łączysz z wodzikiem zamka ( drutem ) który masz od kluczyka do zamka - ja musiałem złamać w zamku wystający element który blokował wodzik po przekręceniu kluczyka w pozycję zamknij.
Działa wszystko jak powinno - przy zamkniętym autku z i zamkniętym kluczykiem bagażniku po włączeniu pilotem otwierania bagażnika kierunkowskazy mrugną 3 razy i otwiera się bagażnik jak go nie podniosę to po 2 sek. zamek zamyka klapę oczywiście kluczyk działa tak jak wcześniej powinno pomóc .
Działa wszystko jak powinno - przy zamkniętym autku z i zamkniętym kluczykiem bagażniku po włączeniu pilotem otwierania bagażnika kierunkowskazy mrugną 3 razy i otwiera się bagażnik jak go nie podniosę to po 2 sek. zamek zamyka klapę oczywiście kluczyk działa tak jak wcześniej powinno pomóc .
Re: montaż centralnego zamka - miganie kierunkowskazy
rodek, powiedz mi jeszcze gdzie wpinałeś się pod kierunkowskazy? Pod uklad kierowniczy, przycisk awaryjnych czy bezpośrednio pod światła?
Masz może zdjęcia porobione z tego?
Dołacze zdjęcie w czym jest problem..
Masz może zdjęcia porobione z tego?
Dołacze zdjęcie w czym jest problem..
w swoim golfiku kierunki złapałem w włączniku awaryjnych ( alarm montowałem w środkowej części konsoli ) natomiast większość wpina się w wiązkę przewodów którą masz w progu po stronie kierowcy - kolorów niestety nie pamiętam .
Mocowałeś może centralny w klapie bagażnika?
Jesli tak to podpowiedz jak go zamontowałeś...
Nie trzeba może tutaj innej wkładki zamka itp.?
Jesli tak to podpowiedz jak go zamontowałeś...
Nie trzeba może tutaj innej wkładki zamka itp.?
w progu też się daQto pisze:Podpięcie albo przy manetce kierunków albo przy włączniku awaryjnych...ewentualnie przy samych żarowkach.
dokładnie, kolory to czarny z zielonym paskiem i czarny z białym paskiem (o ile się nie mylę, a jeśli to niech mnie ktoś poprawi)rodek pisze:natomiast większość wpina się w wiązkę przewodów którą masz w progu po stronie kierowcy - kolorów niestety nie pamiętam .
Dzięki za pomoc.
Te kierunki jeszcze podłącze ale teraz najważniejsze jest podłączenie centralki do bagażnika..
Te kierunki jeszcze podłącze ale teraz najważniejsze jest podłączenie centralki do bagażnika..
siłownik klapy montowałem w Lupo w Golfiku mam fabryczny centralny ale montaż chyba będzie taki sam - musisz złapać cięgiełko międzu zamkiem a wkładką - ja wyłamałem w zamku element który blokuje cięgło ( unieruchamia ) , zamek będzie działał z kluczyka jak będziesz otwierał bez pilota a siłownik po zamknięciu kluczykiem nie blokowany otwiera zamek po naciśnięciu pilota. Teraz masz tak jak zamkniesz kluczykiem klapę to cięgiełko między zamkiem a wkładką się nie rusza sprawdź . Zaznaczam ja tak zrobiłem w Lupku i jest ok.
Re: montaż centralnego zamka - miganie kierunkowskazy
dziękirodek, przed Twoimi zdjęciami podjąłem się sam tego i wyłamałem to co nie trzeba...
Otóż bagażnik mogę otworzyć każdym kluczykiem... nawet śrubokrętem
Macie pomysł jak to naprawić? Albo czym można dobrze zaślepić ten zamek?
Otwieram i zamykam pilotem bagażnik.
Otóż bagażnik mogę otworzyć każdym kluczykiem... nawet śrubokrętem
Macie pomysł jak to naprawić? Albo czym można dobrze zaślepić ten zamek?
Otwieram i zamykam pilotem bagażnik.
Ja bym na Twoim miejscu zaślepi całkowicie otwór zamka. Po najmniejszej linii oporu możesz go zalać klejem albo Poxyiną. zastygnie i nic nie wsadzisz.