wtrysk paliwa w vw golf 1.8 Gt silnik RP

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

frynas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

wtrysk paliwa w vw golf 1.8 Gt silnik RP

Post autor: frynas » śr lip 05, 2006 14:26

ktos ma moze schemat wtrysku paliwa do golfa 2 !,8Gt silnik Rp..albo wie jak to rozebrac i wyczyscic..prosze o pomoc

frynas

Awatar użytkownika
robal264
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: robal264 » śr lip 05, 2006 15:50

a moze wlac srodek o nazwie motor life do baku ?? bardzo ladnie czysci uklad paliwowy i zabezpiecza silnik przed nadmiernym zuzyciem

MK2 GTi By Robal
viewtopic.php?f=62&t=45067

Obrazek

frynas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: frynas » śr lip 05, 2006 16:12

nie próbowałem nic robic jeszcze z układem paliwowym chociarz pompa paliwa bardzo głosno pracuje....ale to nie o tym ma byc...wyczysciłem cały wtrysk rozpuszczalnikiem..to co sie dało rozłożyc to rozłozyłem i złozyłem ponownie i zamontowałem na swoje miejsce...widac nawet poprawe ale jak sie silnik zagrzał to zaczoł nierówno na wolnych chodzic ale tylko na paliwie na gazie jest ok...ale juz przynajmniej tak nie przerywa na paliwie ...ale to jeszcze nie jest to...

frynas

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » śr lip 05, 2006 16:55

Ten wtrysk jest prosty jak budowa cepa. Posprawdzaj wężyki podciśnienia czy wszystko się trzyma, w szczególności ten który idzie do aparatu zapłonowego.

Reszta to tam się nie da nic namieszać przy składaniu. Chyba że naderwałeś podstawę gaźnika to może gdzieś łapać na lewo powietrze. Sprawdź czy przewody paliwa dobrze podpiąłeś i w zasadzie to wszystko.

Jak na gazie dobrze chodzi tzn że mikser jest założony prawidłowo.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”