malowanie deski rozdzielczej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- darrrrekdaro
- edismd.
cześć. Czy ktoś z was malował kiedykolwiek dolną część deski rozdzielczej w mk4 ? Ogólnie jest to praktykowane? zauwazylem, ze schowek i cala tamta część jak i strona kierowcy jest podrapana itd. myslalem zeby ją odświerzyc a mianowicie wymalować jakimś kolorkiem matowym na czarno. co o tym sądzicie? warto? pozdrawiam
Mój Golf tutaj
Jeśli już chcesz się w to bawić ... to może przed malowaniem obadaj tą metodę przykład jakich wiele http://www.flokowanie.info/galeria.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Haki, twoja metoda chyba najlepsza ale i najdroższa, bo jak traktować flockiem to wg mnie dolną część deski, plus tunel środkowy, bo inaczej to taka choinka się nam robi, ty plastik tu flock, tu znowu plastik no i najbardziej kłopotliwa. Demontaż wysyłka, jeżdżenie przez jakieś 2 tygodnie bez schowka i plastików.
Nie mówię że tanio będzie dobrze, bo nie widziałem schowka malowanego matem na czarno, ale też się na tym zastanawiałem....
Nie mówię że tanio będzie dobrze, bo nie widziałem schowka malowanego matem na czarno, ale też się na tym zastanawiałem....
- darrrrekdaro
- edismd.
przychylam się do wypowiedzi kolegi guziolek flockowanie odpada właśnie z takich względów. Chodzi mi o to, żeby najłatwiejszym, najtańszym i najszybszym sposobem odświeżyć dolną część deski rozdzielczej.. wydaje mi się, że po wymalowaniu byłoby spoko tylko szukam kogoś kto już coś takiego robił i zdradzi kilka wskazówek: jaki lakier wybrać, czy będzie się to trzymało chociażby ze względu na strukture tej dolnej deski no i chciałbym zobaczyć efekt jak wyszło u danej osoby.
pozdro !
co masz na myśli? czym okleić? są takie okleiny, ktorymi okleje taką chropowatą strukture dechy ?DIDARO pisze:A nie lepie było by ci okleić , będzie to trwalsze .
pozdro !
Mój Golf tutaj
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Z taką teksturą, jak ma deska, albo podobną, pewnie by się coś znalazło, ale na allegro są okleiny imitujące flocka, ciekawe jak to by wyglądało?
W sumie to mam jakieś plastiki zapasowe od deski, więc może kiedyś spróbuję to pomalować matem i zobaczę jak się prezentuje, ale to dopiero jak się ciut cieplej zrobi, bo w garażu chłodno.
W sumie to mam jakieś plastiki zapasowe od deski, więc może kiedyś spróbuję to pomalować matem i zobaczę jak się prezentuje, ale to dopiero jak się ciut cieplej zrobi, bo w garażu chłodno.
Prędzej przemyślałbym strukturę bolla
Fojt
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=330982" onclick="window.open(this.href);return false;
robił coś takiego z obudową stacyjki.
Fojt
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=330982" onclick="window.open(this.href);return false;
robił coś takiego z obudową stacyjki.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Pisząc o FLOCKU - miałem na myśli tylko i wyłącznie dół - więc schowek + 2 części od konsoli środkowej i osłona pod kierownicą ... pytałem we Wro i za takie coś - jeśli przywiozę wymontowane - zapłacę 150 zł .... Jeśli ktoś chce tunelik - to nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić go w innym terminie ...
Generalnie można raz w miesiącu dawać - element - dwa do zrobienia by mieć do wiosny ładnie odnowione autko ...
Generalnie można raz w miesiącu dawać - element - dwa do zrobienia by mieć do wiosny ładnie odnowione autko ...
Hmm , czytam tak i myślę . No ok pomalujesz lakierem a po kilku miesiącach zacznie ci się łuszczyć bo powierzchnia jest chropowata . Aby miało to ręce i nogi musisz użyć specjalnego podkłady do plastyku (sporo kosztuje ).
Moim zdaniem było by taniej kupić klej tapicerski i cienką imitacje skóry , po czym okleić elementy . trwalsze ,praktyczniejsze i tanie .
No lub okleina , ale jak już to termo kurczliwa .
Moim zdaniem było by taniej kupić klej tapicerski i cienką imitacje skóry , po czym okleić elementy . trwalsze ,praktyczniejsze i tanie .
No lub okleina , ale jak już to termo kurczliwa .
Re: malowanie deski rozdzielczej
Tez chce sie za to zabrac na wiosne tu masz obszerny temat.darrrrekdaro pisze:cześć. Czy ktoś z was malował kiedykolwiek dolną część deski rozdzielczej w mk4 ? Ogólnie jest to praktykowane? zauwazylem, ze schowek i cala tamta część jak i strona kierowcy jest podrapana itd. myslalem zeby ją odświerzyc a mianowicie wymalować jakimś kolorkiem matowym na czarno. co o tym sądzicie? warto? pozdrawiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=23&t=218382" onclick="window.open(this.href);return false;
ps.polecam http://allegro.pl/struktura-do-tworzyw- ... 08167.html" onclick="window.open(this.href);return false;
malowałem tym klamkę wewnętrzną pół roku temu i nic nie schodzi,mam zamiar tez deske tym prysnąć
- darrrrekdaro
- edismd.
noo chyba czegoś takiego właśnie szukałem Rafał. a jak myślicie? będzie sie to trzymać na schowku?
Mój Golf tutaj
Re: malowanie deski rozdzielczej
Jeśli odpowiedni przygotujesz powierzchnię ( zetrzesz , odtłuścisz ) to myślę ,że nie powinno być problemu .darrrrekdaro pisze:noo chyba czegoś takiego właśnie szukałem Rafał. a jak myślicie? będzie sie to trzymać na schowku?
Ja malowałem tą farbą elementy centralnego kokpitu w Polo 9N3 i efekt jest bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Nieźle się nią maluje. Pomalowałem nawet osłonę na silnik bo była porysowana. Na prawdę warto spróbuwać. Tylko jedna uwaga, lakier ten gryzie się z oryginalną powłoką więc trzeba ją dokładnie usunąć.
- darrrrekdaro
- edismd.