Mentos6660 pisze:Powiedzcie mi czy waz do poduszki prawej musi byc rownej dlugosci niz do lewej? bo u mnie jest roznica i boje sei ze jedna poduszka bedzie pompowac sie szybciej czy to nie robi?
jesli masz je połączone na trójniku to ćinienie bedzie sie wyrównywać (w przypadku sterowania osiami a nie kołami)
to nie my mamy za nisko auta... to krawężniki są za wysoko!! ^^
no mam jeden przewod i w komorze silnika rozgalezia sie na dwie poduszki. tyle ze rozgaleznik jest kolo serwa wiec do poduszki od strony kierowcy ma blizej niz ta od pasarzera.
nie ma to znaczenia, ćisnienie bedzie sie samo wyrównywać między poduchami. tzn róznica w przepływie teoretycznie bedzie :] ale nie zauważysz jej nawet
to nie my mamy za nisko auta... to krawężniki są za wysoko!! ^^
no w sumie masz racje nie pomyslalem:P w poduszce gdzie bedzie wieksze cisnienie bedzie uciekac do drugiej poduszki az sie wyrowna:P ale ze mnie diesel:P
ciśnienia będą równe ale poduszka z krótszym przewodem o kilka cm będzie się szybciej napełniać co spokojnie będzie zauważalne... ja miałem taką sytuację i wystarczyło skrócić przewód do poduszki która się wolniej napełniała o około 1-1,5cm aby wyrównać tą szybkość...
Witam szanownych kolegów
Chciałem przedstawić moje trzy tygodniowe wypociny - zawieszenie pneumatyczne do mojego pojazdu.
Nie jest to samochód osobowy tylko pojazd terenowy robiony od podstaw.
Szukając informacji w Internecie znalazłem to forum i powiem, że na tym forum jest najwięcej informacji na ten temat.
Jako, że informacje były bardzo przydatne postanowiłem przedstawić Wam mój projekt. Może się komuś przyda.
W trakcie prac robiłem zdjęcia. Możecie pooglądać w galerii https://picasaweb.google.com/1111017943 ... 23/AIRRIDE
Ogólnie
- amortyzatory Audi 100
- poduszki Rubena
- okucia made in garage pomalowane podkładem cynkowym i proszkiem
- kompresor dwu tłokowy 10 bar
- zbiornik z gaśnicy proszkowej (chyba 12l)
Jak macie pytania to jestem do dyspozycji
Drodzy koledzy kolejne pytanie do was. Czym sie roznia zawory 5/3 od 5/2? oby dwa maja dwustronne dzialanie. czy 5/2 nadadza sie do air? Szwagier ma dylemat jakie kupic:P