nagłośnienie przodu golf mkII
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Przemas_82
- Ma gadane
nagłośnienie przodu golf mkII
Witam!!
mam pytanie w chwili obecnej nie mam głośników w przednich drzwiach ale chciałbym je założyc, w tej chwili normalna kieszeń i na koncu tej kieszeni taki schowek, domyślam się ze głośniczki montuje sie w miejsce tego schowka(uchylanej kiezeni) tylko teraz pytanie jakiej wielkosci głośniczki powinny tam byc, czy 13 cm czy 16,5 cm no i pytanie jeszcze jak dostac sie pod deske rozdzielczą zeby pociągnąc okablowanie i zalozyć głośniczki niskotonowe na podszybie. Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam Przemek
mam pytanie w chwili obecnej nie mam głośników w przednich drzwiach ale chciałbym je założyc, w tej chwili normalna kieszeń i na koncu tej kieszeni taki schowek, domyślam się ze głośniczki montuje sie w miejsce tego schowka(uchylanej kiezeni) tylko teraz pytanie jakiej wielkosci głośniczki powinny tam byc, czy 13 cm czy 16,5 cm no i pytanie jeszcze jak dostac sie pod deske rozdzielczą zeby pociągnąc okablowanie i zalozyć głośniczki niskotonowe na podszybie. Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam Przemek
W dzrwi wchodzą oryginalnie 13, ale żeby to jako tako grało przydałoby się zamontować 16 Tylko ze wtedy trzeba dorabiac całą kieszeń, zakładać dystanse. Do zwykłego słuchania starczą dobre 13, coś w podszybie i bedzie gites. Zeby dostac sie do deski muszisz wywalic cały ten pas od licznika do radia. Potem półke można zdjąć co by lepiej było kabel przeprowadzic. Powodzenia w nagłasnianiu
- Przemas_82
- Ma gadane
Głośniczki zakupiłem takie: http://www.allegro.pl/item112871676_skl ... cy_gw.html mam nadzieje ze beda nie najgorsze, mam jeszcze jedno pytanko, mianowice zeby dostac sie do glosniczka w podszybiu to wystarczy podwazyc ta krateczke?czy ona ma moze jeszcze jakied dodatkowe mocowania?bo ja probowalem i przyznam sie ze lekko ciezko idzie a nie chce na sile zeby czasem czegos nie urwac...
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
musisz zdjac zaslepke taka mala z boku tej krateczki odkrecic ja i pociagnac cala krateczke do siebie....
pzdr
pzdr
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
- Przemas_82
- Ma gadane
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ogolnie buszmenowi mowimy nie... Mysle ze koledzy znalezliby w tej cenie albo troche wyzszej cos lepszego... Ja jednakowoz mysle ze bez wygluszania drzwi to taki zestaw i tak bedzie dobry....
pzdr
pzdr
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
- Przemas_82
- Ma gadane
w podszybie raczej nie zalozysz glosnikow niskotonowych bo jesli sie nie myle sa tam glosniki o srednicy cos kolo 8cm wiec niskotonowych tak malych nie robia, nawet jesli bys jakims cudem znalazl to nie bedzie to zaden bas, a nawet midbas, wiec lepiej zalozyc tam wysokotonowe a soredniotonowe w drzwiPrzemas_82 pisze:i zalozyć głośniczki niskotonowe na podszybie
- Przemas_82
- Ma gadane
no i pozakladane z ta mala roznica ze w drzwi poszly zakupione boschmanny ale jak zabralem sie za podszybie to okazalo sie ze sa tam zalozone glosniczki alpine i doszedlem do wniosku ze nie ma ich co zmieniac na gwizdki z zestawu bo w sumie w polaczeni z JVC KD-G321 daje wszystko bardzo przyjemny efekt Dzieki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam Przemek
[ Dodano: 09 Lip 2006 10:50 ]
jeszcze male sprostowanko, w pierwszym poscie chyba troche sie przejezyczylem bo napisalem ze chcialbym zamontowac w podszybiu glosniczki niskotonowe, oczywiscie moj blad bo chodzilo mi o wysokotonowe
Pozdrawiam Przemek
[ Dodano: 09 Lip 2006 10:50 ]
jeszcze male sprostowanko, w pierwszym poscie chyba troche sie przejezyczylem bo napisalem ze chcialbym zamontowac w podszybiu glosniczki niskotonowe, oczywiscie moj blad bo chodzilo mi o wysokotonowe