Digi 1 - zawieszają sie obroty
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
a śrubka dodatkowego powetrza przy przepustnicy nie jest za mocno wykrecona?
nie kolego, juz próbowałem z tą sróbką i nadal lipa. Wieszają się nawet jak jest max wkręcona
a próbowałeś z całkowicie odpiętym "krokowcem"? Ja jeżdże z wypiętym bo jak go podłącze to mam podobnie jak z Ty.
dzisiaj rozebrałem krokowca, przemyłem go benzyną, złożyłem i nadal to samo. Raz jest gucio a raz 1200. Jutro nowa krokowka przyjdzie to zobaczymy. Jak będzie tak samo macie jeszcze jakieś pomysły ?>
Re: Digi 1 - zawieszają sie obroty
Daj filmik z miernika podpiętego pod sonde po odpaleniu ciepłego (T>80*) silnika, przez 30s na wolnych a potem przytrzymaj na ok 2000yogi_zg pisze: Jak będzie tak samo macie jeszcze jakieś pomysły ?>
krokowiec dzisiaj doszedl, podłączyłem i.... cały czas 2000 i nie spada
zobaczę, zaraz idę odepnę i napisze
zobaczę, zaraz idę odepnę i napisze
po odpięciu krokowca silnik gaśnie. Pomierzyłem jeszcze napięcia i: na niebieskim czujniku ok 5V, na cewce 11,7V, na silniczku w zależności od obrotów od 2-5V. Czy to nie za mało ?
yogi_zg, Na ciepłym sprawdzałeś? U mnie gaśnie tylko na zimnym jak odepne, na ciepłym trzyma równe 900obr
Sprawdź czy masz grzanie na sondzie, bo wygląda, że nie. I zrób film OD odpalenia
kolego na grzaniu mam 11.3V
gaśnie na lpg i na PBNa ciepłym sprawdzałeś? U mnie gaśnie tylko na zimnym jak odepne, na ciepłym trzyma równe 900obr