Schemat instalacji elektrycznej R32
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
a konkretnie czego?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Hmm konkretniej to okolice akumulatora, wiązka xenonu i inne w tamtych rejonach.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ale to tak nie jest, że masz schemat "tamtych rejonów"...są osobne schematy do poszczególnych urządzeń.
Serwisowy schemat do ksenonu ma 5-6 stron...daj mejla to wyślę, co do reszty to ciężko...chyba że schemat "wyposażenia standardowego" - czyli takich urządzeń co są we wszystkich mk4. Ewentualnie do danej wersji silnikowej jeżeli tamtymi rejonami idą kable do silnika...ale tu kod silnika by się przydał.
Serwisowy schemat do ksenonu ma 5-6 stron...daj mejla to wyślę, co do reszty to ciężko...chyba że schemat "wyposażenia standardowego" - czyli takich urządzeń co są we wszystkich mk4. Ewentualnie do danej wersji silnikowej jeżeli tamtymi rejonami idą kable do silnika...ale tu kod silnika by się przydał.
okolice akumulatora to można co najwyżej sfotografować - scheamty są np:Passat944 pisze:Hmm konkretniej to okolice akumulatora,
1. schemat elektryczny reflektorów gazowych
2. schemat elektryczny climatronic (po aku masz np sterownik wentylatorów)
Ponieważ nie wiemy o co ci nadal chodzi to nikt ci takiego schematu nie da bo schematu okolic aku nie istnieje
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć

Wkładałem nową wiązkę do całego auta, w której była ucięta wtyka do lewego xenonu. Wtykę xenonu już zrobiłem ale zostały mi dwa przewody jeden masowy cienki a drugi niebiesko/biały (idzie chyba do 3 pinu licznika w niebieskiej kostce). Nie wiem po prostu o zrobić z tymi przewodami, może jakaś wtyka tam była jeszcze..
Foto:

MK4 R32 3.2 BFH
Mail piotr-kuman@wp.pl
Foto:

MK4 R32 3.2 BFH
Mail piotr-kuman@wp.pl
idzie do pinu 2 wtyczki 4 pinowej a tak wogóle to faktycznie połączenie ma z pinem 3 licznikaPassat944 pisze:niebiesko/biały
idzie do pinu 3 wtyczki 4 pinowej licznikaPassat944 pisze:masowy cienki

Pisząc 4 pinowa wtyczka masz na myśli jaką wtyczkę bo chyba mi jej brakuje. Gdzie mają iść pozostałe dwa piny ? Bo więcej pustych przewodów nie mam.