Z auta ogolnie jestem zadowolony, aczkolwiek od samego poczatku mam problem ze spalaniem (ok. 8l). ODkad go mam wymienilem w nim wszystkie filtry, plyny,olej, rozrzad z pompa wody,skrzynie biegow, termostat,zrobilem uklad wydechowy wraz z wycieciem katalizatora, sprawdzilem hamulce i zawieszenie.
W sumie jak na tak proste auto z grubsza wszystko, jedynie co jeszcze mi do glowy przychodzi co mogloby miec wpylw na spalanie to pompa wtryskowa i ewentualnie same wtryski. Jednakze auto odpala zawsze z polobrotu, raczej niewiele kopci (przy wyzszych obrotach i wcisnietym sporo gazem + wczesniej zamulanie po miescie), nie bierze oleju ani nic z tych rzeczy. Glownie jezdze po miescie ale i trasy z raz w tygodniu jakies po 100 km wypadaja takze robie jakies 70% miasto 30% trasa, leje normalna rope z shella i tesco, jezdze normalnie (czyli spokojnie bez naglych przyspieszen, biegi zmieniam wczesnie, na trasie jade do 100km/h).
Wczesniej jakos jezdzilem i tak sie zbieralem w sobie zeby poprosic Was o pomoc, ale ostatecznie nowe ceny ON mnie zmotywowaly

Tak wiec prosze serdecznie o jakies jeszcze rady, co siedzi w moim Golfiku ze spala mi te nieszczesne 8l w cyklu mieszanym ...
pozdrawiam