kontrolka świec żarowych - zegary zostały ori z 16v wiadomo, że tam kontrolki od świec żarowych nie ma, można by ją gdzieś wyprowadzić w postaci diody czy coś ale skąd pociągnąć sygnał? z kompa czy będzie dochodził do wtyczki do licznika? na pinie 20 w kostce od licznika napięcie równe 0 po podłączeniu do kompa wywala błąd kontrolki świecy żarowej
kolejna sprawa to nie działający obrotomierz? co mogłem pominąć reszta na zegarach działa sprawdzałem napięcie na wtyczce do zegarów na pinie 10 sygnał z obrotomierza było około 3v niezależnie od obrotów
do powyższych dodam, że kolega po takim samym swapie do corrado po podpięciu wszystkich wtyczek do skrzynki obrotomierz mu działa bez żadnych dodatkowych kabli a co jeszcze lepsze okazało się że w liczniku z corrado też (16v było) jest wolne miejsce na diodę od świec żarowych wsadził tylko diodę i działa! posiadając uszkodzone zegary z mk ii tez 16v okazało się ze te zegary nie są na tyle uniwersalne i nie mają wolnych gniazd do wpięcia( miejsce jest ale bez doprowadzonych ścieżek) Czy problem tkwi w instalacji czy w nieodpowiednim liczniku?
Chciałem jeszcze spytać czy da się coś zrobić, żeby MFA pokazywało spalanie z tdi? podciśnienie do zegarów podłączone ale same zera pokazuje?
ponadto mam nie podpięte 3 kable idące z komory silnika nie wiem od czego:
po swapie afna od wiązki silnika zostały mi takie kable i nie wiem od czego one są może ktoś pomoże?
Zdjęcie 1 niebieska wtyczka 1 pin kabel biało niebieski

Zdjęcie 2 wtyczka czerwona 1 pin kabel czarno-czerwony

Zdjęcie 3 wtyczka czarna 1 pin kabel niebiesko-czerwony