Dlaczego gaśnie?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ankaego
Nowicjusz
Nowicjusz

Dlaczego gaśnie?

Post autor: ankaego » czw gru 29, 2011 14:00

Witam, jestem tu nowa. od kilku tygodni zaczęły się kłopociki z golfem. otóż sprawa wygląda tak : tankuje samochód do pełna, wszystko jest super, pół baku jest super, schodzi gdzieś do 1/4 i już super nie jest. Samochód dławi się, dusi i gaśnie. I już nie odpala. Trzeba go splakować przy filtrze powietrza pokręcić i może znów załapie. Czasem filtr powietrza jest suchy ale właśnie nie zawsze. Wtedy zasysa z butelki trochę pochodzi i znów w pewnym momencie gaśnie. Mechanik nie ma pojęcia ja też... Jakieś pomysły? Podobne przypadki? POMOCY!!!

Awatar użytkownika
pinstonvw
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Dlaczego gaśnie?

Post autor: pinstonvw » czw gru 29, 2011 14:16

Można podpiąć się pod kompa i zobaczyć czy wyskakują jakieś błędy. Jaki to konkretnie jest silnik? PD czy VP. Spotkałem się z podobnym problemem w silniku PD gdzie na wskaźniku było paliwa ponad rezerwę, a w rzeczywistości w baku nic nie było i silnik nie odpalał albo odpalał i gasł. Winny temu był czujnik poziomu paliwa, ale on chyba jest zintegrowany z pompą paliwa w baku. W silniku VP może być to różnie. Sprawdź czy komp coś pokazuje na dzień dobry.

...

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Dlaczego gaśnie?

Post autor: edzio » ndz sty 01, 2012 13:55

pinstonvw pisze:Można podpiąć się pod kompa i zobaczyć czy wyskakują jakieś błędy.
a jakie niby ,że brak paliwa w zbiorniku? przecież problem zaczyna sie gdzy zejdzie paliwo wg wskaźnika pon.1/4 zbiornika .Czyż to nie jest logiczne ,że problem jest w zbiorniku ?,pływak źle pokazuje stan,przycina się ,albo smok nie sięga paliwa ,albo go po prostu tam nie ma,a wskaźnik pokazuje.
ankaego pisze: Mechanik nie ma pojęcia ja też...
Ciebie rozumię,ale mechanik?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Dlaczego gaśnie?

Post autor: Qto » wt sty 03, 2012 15:13

nie wiadomo jaki silnik...może pompa paliwa w baku nie daje rady jak niski poziom - o ile takowa jest przy Twoim silniku. Tak czy siak do baku trzeba zajrzeć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”