witam.
ostatnio wpadł mi w ręce podgrzewacz wody i zastanawiam sie czy warto dodać drugi do mojego tdi?? co prawda ten co mam jest nie sprawny więc nie wiem na ile on pomaga w szybszym rozgrzewaniu ale tak czy siak muszę go zrobić. A gdyby podłączyć takie dwa to co na to ukł. elektryczny i aku?Jak duże byłoby to obciązenie?
Może ma ktoś porównanie u siebie jak było bez podgrzewacza a jak jest z nim?
dwa podgrzewacze- warto czy nie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie warto ,obciążenie instalacji będzie kosmiczne ...napraw ten co masz ,bo zapewne wystarczy wymienić świecematisim pisze:ostatnio wpadł mi w ręce podgrzewacz wody i zastanawiam sie czy warto dodać drugi do mojego tdi??
coś tam pomaga ,ale szału nie ma ,bo taki podgrzewacz ma ok.450 Watt mocy ,więc nie jest to wiele ,w porównaniu np. z webasto które ma np.5000 Watt. Ale zawsze lepszy rydz niż nicmatisim pisze:nie wiem na ile on pomaga w szybszym rozgrzewaniu

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
A co za tym idzie spalanie też skoczy do górymunior pisze:Nie warto ,obciążenie instalacji będzie kosmiczne ...napraw ten co masz ,bo zapewne wystarczy wymienić świece

Niestety TDI jest jakie jest, chwilę potrzeba zanim się nagrzeje, mój kolega ma w mazda 6 webasto i to jest cacy rozwiązanie

- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Moim równieżitaliano_83 pisze:mazda 6 webasto i to jest cacy rozwiązanieszczególnie kiedy jest już wa aucie i nie trzeba za nie dopłacać
A reszta to pół środki, szkoda kasy problemów- moim zdaniem.

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
munior pisze: coś tam pomaga ,ale szału nie ma ,bo taki podgrzewacz ma ok.450 Watt mocy ,więc nie jest to wiele ,w porównaniu np. z webasto które ma np.5000 Watt. Ale zawsze lepszy rydz niż nic
no dokładnie, świece juz dawno sie skończyły