ustawienie rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
ustawienie rozrzadu
Witam wszystkich serdecznie,mam problem z ustawieniem rozrządu,popuściło się kolo rozrządu imam problem na wlku rozrzadu nie ma klina, jest stozek ,wiec jak ustawić kolo względem walka prosiłbym o pomoc pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
ustawienie rozrzadu
musi byc klin, albo był i się ściął, oglądaj dokładnie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
ustawienie rozrzadu
Witam Ponownie wcześniej już tu pisałem o rozrządzie woldzwagenie 1,8.chodzi o to ze sprawdziłem tak jak kolega mówił i nawlaku rozrządu nie ma miejsca na klina a nawet na kole nie ma wycięcia pod klin.I prawdopodobnie kolo jest robione na stożek wiec moje pytanie jest jak ustawić wałek rozrządu względem kola rozrządu .pamiętam tyle ze jak pierwszy cylinder jest na zapłonie to zawory 4 cylindra musi otwierać zawór sascy.Juz nie wiem jak rozgryź ten rozrząd pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
ustawienie rozrzadu
krzywki I-go cylinrda u góry, wówczas znaki na kole pasowym i kole wałka pośredniego mają się zgrywać. Nie wiem czy to się od razu uda bez pomyłki o 1-2 ząbki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz