Radio Kenwood KDC Problem z trzeszczeniem.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- misio127
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam, ostatnimi czasy coraz częściej występował u mnie ten problem a teraz już praktycznie wogóle nie da się posłuchać muzyki trochę głośniej niż cicho. Postaram się opisać mój problem jaknajdokładniej ażeby, mam nadzieję ktoś był w stanie mi pomóc, doradzić. Jakieś 4miesiące temu kupiłem nowe radio firmy Kenwood KDC-4051UR początkowo byłem bardzo z niego zadowolony, jednak po jakimś czasie zaczął występować następujący problem. Mianowicie, Zakres regulacji głośności w tym radiu jest 0-35 po przekroczeniu wartości 17, z głośników zaczynają wydobywać się dziwne trzaski, po podkręceniu głośności w górę muzyka zamienia się w same trzaski, bez zauważalnej zmiany głośności. Dzisiaj miałem jeszcze okazję przez jakieś 30minut posłuchać normalnie muzyki ale po późniejszym sprawdzeniu znowu pojawiło się trzeszczenie. Posiadam pod to radyjko Podłączone 8 głośników orginalnych.
viewtopic.php?f=88&t=425738
Sprzedam Tunel Vento, mocowanie tunelu USA:->do niewielkiej negocjacji;)
viewtopic.php?f=119&t=480099&p=5770716& ... l#p5770716
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Może głośniki klękają? W mk3 nie są zbyt wysokiej jakości.
może być jakaś zwara na instalce, chociaż na ori kablach.... to trochę dziwne, oglądnij kostkę tą idacą od ISO VW do Kenwood`a, obadaj tez głośniki, bo może ich czas się już skończył....
- misio127
- Użytkownik
- Kontakt:
tak, mowicie że głośniki się kończą lecz muza raz gra dobrze raz nie da się słuchać ostatnio np, przez ok 2 dni bezproblemowo dało się słuchać, kostkę iso przy radio sprawdziłem bardzo dokładnie, możliwością może być jakieś zwarcie w instalacji?? te radio ma chyba zabezpieczenie od zwierania się kabli głośnikowych, raz przez przypadek coś takiego zrobiłem i na radio włączył się komunikat protection,
viewtopic.php?f=88&t=425738
Sprzedam Tunel Vento, mocowanie tunelu USA:->do niewielkiej negocjacji;)
viewtopic.php?f=119&t=480099&p=5770716& ... l#p5770716