regulacja maglownicy golf II(89)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam zamiar podregulować delikatnie luz na maglownicy.Ale gdzieś czytałem że ta śruba regulacyjna ma pod sobą nakrętke kontrującą,a u mnie jest tylko sama śruba(w dodatku wkręcona do spodu).Czyżby już nie ma regulacji wogóle>>??Bo w książce na foto ani w teksćie nie ma mowy o podkładce kontrującej.Jak to w końcu jest koledzy pomóżcie.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Nic tam nie kontrujesz, kręcisz tylko śrubą (ciężko idzie) i po robocie. Tylko nie przesadź, bo nie ruszysz kierą.
mo właśnie próbowałem oczkowa 13 i ciężko spróbóje nasadowym i grzechotką delikatnie może pojdzie...thx
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Potraktuj tą śrubę jakimś penetratorem (np. WD40), bo cała jest narażona na warunki atmosferyczne i pewnie się zapiekła.arek żet pisze:mo właśnie próbowałem oczkowa 13 i ciężko spróbóje nasadowym i grzechotką delikatnie może pojdzie.
a pytałem znajomego mechanika i powiedział ze w razie w można odkręcić caly dekielek i przesmarować i wyregulować..
a powiedz mi jedno jak śruba dotyka łebem do dekielka,jest jeszcze regulacja czy juz jest maksymalnie wkrecona??Bo chyba to już jest kniec regulacji.Ona wkręcając sie po gwincie w dekielku do góry ma podnieść lekko listwe do gory.A jeśli jest wkręcona to już się nie wkręci czyli nie podniesie-skasuje.
Nie piszemy jednego psota pod drugim. Używamy opcji "Edytuj" w prawym górnym rogu posta // Moderator
a powiedz mi jedno jak śruba dotyka łebem do dekielka,jest jeszcze regulacja czy juz jest maksymalnie wkrecona??Bo chyba to już jest kniec regulacji.Ona wkręcając sie po gwincie w dekielku do góry ma podnieść lekko listwe do gory.A jeśli jest wkręcona to już się nie wkręci czyli nie podniesie-skasuje.
Nie piszemy jednego psota pod drugim. Używamy opcji "Edytuj" w prawym górnym rogu posta // Moderator
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Zgadza się. Masz już zajechaną maglownicę i więcej już się jej nie wyreguluje.
tak myślałem ale chodzi na zero tylko czasem na wiekszym skrecie lekko postukuje jeszcze na niej pojezdzi w ciul:)Znajomy mi mwil ze jest patent zeby ta srube wykrecic i dac iut dluzsza ale nie bede próbował już.
Ja ma coś takiego
a w książce i na zdjeciach nowych maglownicy wyglada tak samo taka jakby podkładka pod śruba nie pamiętam mam tak samo albo samą śrubke.W mojej książce(pdf)sam naprawiam jest sama śrubka.Można się niezle zamotać.
a w książce i na zdjeciach nowych maglownicy wyglada tak samo taka jakby podkładka pod śruba nie pamiętam mam tak samo albo samą śrubke.W mojej książce(pdf)sam naprawiam jest sama śrubka.Można się niezle zamotać.
- Paweł Marek
- V.I.P.
bez sensu, listwa wyrabia się głównie pośrodku jeśli nawet skasujesz w ten sposób luz przy położeniu kiery na wprost to w położeniach bocznych będzie kaplicaarek żet pisze:dac iut dluzsza
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.