Klamka na klapie
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Klamka na klapie
Witam.
Czy ktoś przechodził już problem parciejącej klamki na klapie? moja wygląda jakby prosiła o wyrzucenie, więc zastanawiam się co zamiast niej wstawić - otwieranie zrobie sobie od środka siłownikiem, zamek będzie z centralnego, ale czym zamaskować miejsce po klamce? spaw, szpachla i malowanie odpada ze względów finansowych :/ myślałem nad lakierowaną pod kolor zaślepką na całą klamke, ale wątpie żeby to jakoś wyglądało.
W najgorszym wypadku kupie nową, ale ogólnie w planach mam jej usunięcie na stałe
Czy ktoś przechodził już problem parciejącej klamki na klapie? moja wygląda jakby prosiła o wyrzucenie, więc zastanawiam się co zamiast niej wstawić - otwieranie zrobie sobie od środka siłownikiem, zamek będzie z centralnego, ale czym zamaskować miejsce po klamce? spaw, szpachla i malowanie odpada ze względów finansowych :/ myślałem nad lakierowaną pod kolor zaślepką na całą klamke, ale wątpie żeby to jakoś wyglądało.
W najgorszym wypadku kupie nową, ale ogólnie w planach mam jej usunięcie na stałe
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
czesc kolego
właśnie jestem na etapie czyszczenia tylnej klapy lada dzień idzie wycieraczka out
a dzisiaj rozmawiałem z lakiernikiem odnośnie zaspawania klamki i pomalowania nie wiem skąd jesteś ty ale w Dęblinie gość krzykną mi 100zł
a jeżeli chodzi o jakąś zaślepkę to wątpię aby było coś takiego chyba że made in home
właśnie jestem na etapie czyszczenia tylnej klapy lada dzień idzie wycieraczka out
a dzisiaj rozmawiałem z lakiernikiem odnośnie zaspawania klamki i pomalowania nie wiem skąd jesteś ty ale w Dęblinie gość krzykną mi 100zł
a jeżeli chodzi o jakąś zaślepkę to wątpię aby było coś takiego chyba że made in home
Czesc kolego
ja rowniez w najbliszym czasie czyszcze klape
zaspawanie klamki, znaczki aut tylko wycieraczka zostaje ... oprocz zaspawania klamki bedzie chyba jeszcze :
http://www.allegro.pl/item724002355_dok ... _look.html
mozna wiedziec jak rozkminiles otwieranie ze srodka ??? mechanizm od hondy, uniwersalny silownik ???
ja rowniez w najbliszym czasie czyszcze klape
zaspawanie klamki, znaczki aut tylko wycieraczka zostaje ... oprocz zaspawania klamki bedzie chyba jeszcze :
http://www.allegro.pl/item724002355_dok ... _look.html
mozna wiedziec jak rozkminiles otwieranie ze srodka ??? mechanizm od hondy, uniwersalny silownik ???
ex: MK4 245 km/460nm
Otwierania od środka w golfinie jeszcze nie zakładałem - kiedyś wraz z bratem robiłem to w Jego matizie, i użyliśmy zwykły siłownik slave, z minusem pod karoserie, a plusem przez przełącznik "dzwonkowy" do zapalniczki w kabinie. Czasem trzeba ustawić na zawiasach/gumach klape tak, żeby po naciśnięciu nie blokowała się na "drugim stopniu" zamka - tzn żeby odskakiwałą bardziej
Jeżeli miałbym już spawać i malować klape, to pewnie też takiego klinluka bym wstawił ale jednak w planach mam odłożenie na alu i glebe, tak żeby marzec/kwiecień ją zakładać, a w między czasie kombinmować ksenon, więc klapa musi zaczekać
Jeżeli miałbym już spawać i malować klape, to pewnie też takiego klinluka bym wstawił ale jednak w planach mam odłożenie na alu i glebe, tak żeby marzec/kwiecień ją zakładać, a w między czasie kombinmować ksenon, więc klapa musi zaczekać
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 09:14 przez Shmatan, łącznie zmieniany 1 raz.
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
W sobote zalozylem u siebie otwieranie klapy z pilota alarmu, silownik podpiety pod dodatkowy kanał z alarmu. Działa elegancko
TuningKingz Shop | Najlepszy sklep tuningowy w Polsce z rabatami dla forów!
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
Nowy projekt: CADDYlac 2KFL
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
Nowy projekt: CADDYlac 2KFL
Re: Klamka na klapie
Witam
Mi Lakiernik w Opatowie powiedział z malowaniem 400zł
też planuje klapa na równo bez znaczków itd...
jeden mówił 300zł ale wole dołożyć 100zł i żeby to było porządnie zrobić.. także lepiej kolego poczekaj uzbieraj kwit i zrób porządnie, nie baw się w zaślepki bo to wygląda strasznie...
pozdrawiam
Mi Lakiernik w Opatowie powiedział z malowaniem 400zł
też planuje klapa na równo bez znaczków itd...
jeden mówił 300zł ale wole dołożyć 100zł i żeby to było porządnie zrobić.. także lepiej kolego poczekaj uzbieraj kwit i zrób porządnie, nie baw się w zaślepki bo to wygląda strasznie...
pozdrawiam
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Klamka na klapie
i to mój ;] zaraz po zakupie żaby ;]
hehe a tak nawiązując do tamtych planów, to najprawdopodobniej na wiosne lakiernik się klapą zajmie ;]
hehe a tak nawiązując do tamtych planów, to najprawdopodobniej na wiosne lakiernik się klapą zajmie ;]
Klamka na klapie
Moja tez tak wyglada i rdzewieje na dole.Tez o tym myslalem, po zimie bede robil auto.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Klamka na klapie
najlepszym i najładniejszym rozwiązaniem jest znaczek z mk 5 wspawany w klape... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=388359" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupie:
- Zderzak US tył...
- Zderzak US tył...
Re: Klamka na klapie
..ale nie najtańszym. Wymienić klamkę na nową i tylefatboyslim pisze:najlepszym i najładniejszym rozwiązaniem..