MFA do 1.6 AEE
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MFA do 1.6 AEE
Witam. Przeszukałem forum na temat MFA, dokopałem się d wielu informacji. Jednak chcę się zapytać czy można zainstalować MFA do golfa z silnikiem 1.6 AEE [ w innych tematach forum mowa była o innych silnikach].
Czy ktoś z Was już instalował MFA w silnikach AEE>?
Na co trzeba uważać?
Czy oprócz licznika z MFA, manetki i wiazek trzeba kupić coś jeszcze?
i czym trzeba się kierować przy zakupie licznika z MFA?
Oraz czy licznik musi miec taką samą podziałkę czy może mieć delikatne odchylenie [tzn. ja mam licznik obrotów do 65 tyś. A liczniki z MFA mają do 70 tyś..
Czekam na odp. pozdr.
Czy ktoś z Was już instalował MFA w silnikach AEE>?
Na co trzeba uważać?
Czy oprócz licznika z MFA, manetki i wiazek trzeba kupić coś jeszcze?
i czym trzeba się kierować przy zakupie licznika z MFA?
Oraz czy licznik musi miec taką samą podziałkę czy może mieć delikatne odchylenie [tzn. ja mam licznik obrotów do 65 tyś. A liczniki z MFA mają do 70 tyś..
Czekam na odp. pozdr.
Do każdego silnika można MFAkosmo333 pisze:Jednak chcę się zapytać czy można zainstalować MFA do golfa z silnikiem 1.6 AEE
Pamiętaj o czujniku temperatury zewnętrzenej. Ktoś pisał że impulstaor w skrzyni jest inny.kosmo333 pisze:Czy oprócz licznika z MFA, manetki i wiazek trzeba kupić coś jeszcze?
DPN licznika musi się zgadzaćkosmo333 pisze:czym trzeba się kierować przy zakupie licznika z MFA?
Są z 6,5tys. rpm do twojego modelu z MFA napewno. Skala obrotomierza i prędkościomierza to jedno, a naliczanie prawidłowe dystansu to drugie. Cóż z tego że ci będzie pokazywał że jedziesz prawidłowo 100km/h jak impulsy przebiegu będą zbyt częste lub zbyt rzadkie.kosmo333 pisze:czy licznik musi miec taką samą podziałkę czy może mieć delikatne odchylenie
Obiecaj że jak zamotujesz to się pochwalisz bo też się kiedyś zastanawiałem nad tym.
ale kolego licz sie z tym ze licznik moze przeklamywac predkosciomierz i napewno impulsator bo to on jest odpowiedzialny za sterowanie srednim zuzyciem paliwa i a i jeszcze czujnik od temperatury oleju musisz zmienic caly uchwyt przy filtrze bo tam jest podpienty czujnik temperatury oleju
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
-
- Nowicjusz
MFA do 1.6 AEE
Witam. Odkopuję swój stary temat ponieważ stał się znów aktualny. Przez ponad dwa lata nic się nie działo w tym zakresie z powodów osobistych.
Teraz jednak się już to zmieniło.
Jestem przy punkcie wyjścia tzn. kompletuje wszystko do zamontowania MFA w 1.6 AEE.
A więc jest już licznik oraz manetka. Dziś rano będą też wiązki.
Opinie co do MFA w AEE są podzielone ponieważ w Golfach z tym silnikiem MFA nie było montowane. Jednak w niektórych modelach Skody jak najbardziej.
Proszę o info tych którzy montowali MFA w swoich AEE czy można zrobić to bezproblemowo czy jednak są jakieś duże problemy?
Teraz jednak się już to zmieniło.
Jestem przy punkcie wyjścia tzn. kompletuje wszystko do zamontowania MFA w 1.6 AEE.
A więc jest już licznik oraz manetka. Dziś rano będą też wiązki.
Opinie co do MFA w AEE są podzielone ponieważ w Golfach z tym silnikiem MFA nie było montowane. Jednak w niektórych modelach Skody jak najbardziej.
Proszę o info tych którzy montowali MFA w swoich AEE czy można zrobić to bezproblemowo czy jednak są jakieś duże problemy?
- Paweł Marek
- V.I.P.
MFA do 1.6 AEE
No ale w sumie masz tylko jedną wątpliwość do wyjaśnienia, więc nie musiałeś zadawać takiego ogólnego pytania, idzie o to czy sterownik AEE ma styk z sygnałem na MFA czy nie, jeśli ma zamontujesz jak w każdym mk3 a jeśli niema to tez zamontujesz ale nie będzie pokazywał spalania.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
MFA do 1.6 AEE
odkopie znów bo jestem ciekawy czy dałeś radę założyć MFA.
Także posiadam golfa z silnikiem 1.6 AEE i również myślę nad MFA, narazie jestem na etapie czytania i zbierania informacji ale jak w tym silniku zakładanie MFA odbywa się bez żadnych problemów podejrzewam, że niedługo będę na etapie montażu
Pozdrawiam
Także posiadam golfa z silnikiem 1.6 AEE i również myślę nad MFA, narazie jestem na etapie czytania i zbierania informacji ale jak w tym silniku zakładanie MFA odbywa się bez żadnych problemów podejrzewam, że niedługo będę na etapie montażu
Pozdrawiam
- kurczak_00
- Użytkownik
- Kontakt:
MFA do 1.6 AEE
przerabialem juz temat MFA w AEE sprawdzalem z 5 roznych licznikow i za kazdym razem wywala alarm olejowy wiec nie warto tracic kasy bo ten silnik to jedna wielka ....