1.6 16v Padniety silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 16v Padniety silnik
witam wszystkich, mam problem ponieważ padł mi silnik w moim golfie 4 , 1.6 16v benzynka z 2000 roku ;/ i nie moge nigdzie znaleść używanego silnika , pozatym oznaczenie silnika mam ATN i czy wie ktoś czy bedzie pasował inny silnik z innym oznaczeniem do komputera? prosze o pomoc!
1.6 16v Padniety silnik..... pomocy!
Powinny pasić AUS , AZD , BCB , wszystkie montowane tak jak ATN od 2000 roku ,105 km 16v
1.6 16v Padniety silnik..... pomocy!
do wojtas46 : jestes pewny ?:) bo mam własnie mozliwosc zakupu tego AUS ale sie boje własnie ze jak nie bedzie pasowal to bede w plecy 1.500zl...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
1.6 16v Padniety silnik
AUS będzie pasił, AZD i BCB już troszkę inne są. AUS powinien pasić plug&play, nawet bez zmian w elektryce
1.6 16v Padniety silnik
dobra dzieki za info , zobaczymy jak kupie:) mam nadzieje ze bedzie dobrze, dam znać napewno jak włoze ten silnik . pozdrawiam
1.6 16v Padniety silnik
Do AZD i BCB trzeba zmieniac sterownik i wiązkę bo mają już palcocewki na swieczkach. AUS to praktycznie ATN.
1.6 16v Padniety silnik
lesny17, napisz co się stało konkretnie z silnikiem. Co to znaczy "padł silnik" i po jakim przebiegu...
1.6 16v Padniety silnik
witam, kupilem ten silnik AUS i pasuje wszystko:) takze juz sobie pomykam:) takze dzieki za pomoc:) z tego co mi powiedzieli to byl wyciek plynu i padl wal na korbowodzie, i sie zatral kompletnie..przwebieg 174 tys . pozdrawiam!
Re: 1.6 16v Padniety silnik
ja mialem w swoim 1.6 krzywy wal korbowy i wolalem go wymienic niz kupowac nowy silnik bo kupujac uzywke mozna sie naciac na 1000 innych i gorszych problemow, ale skoro ci hula to ok