Gaznik 2e2-prosze o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
teraz mam taki problem:
Mechanik mi mowi ze sie nie da zamontowac 2E2 do silnika PN bo gaznik dotyka silnik tzn wydaje mi sie ze chodzi mu o to ze ta podstawa gumowa jest za niska. Wiecie jak go umocowac do tego PN-a?
aha i mówi ze jak sie kompa odłaczy to spalanie bedzie duze ale po cholere komp jak chce 2e2
Mechanik mi mowi ze sie nie da zamontowac 2E2 do silnika PN bo gaznik dotyka silnik tzn wydaje mi sie ze chodzi mu o to ze ta podstawa gumowa jest za niska. Wiecie jak go umocowac do tego PN-a?
aha i mówi ze jak sie kompa odłaczy to spalanie bedzie duze ale po cholere komp jak chce 2e2
- Paweł Marek
- V.I.P.
podstawka do 2e2 jest inna jak do PN. Jak kupisz prawidłową to niema prawa nic dotykać do silnika.Mechanik mi mowi ze sie nie da zamontowac 2E2 do silnika PN bo gaznik dotyka silnik tzn wydaje mi sie ze chodzi mu o to ze ta podstawa gumowa jest za niska. Wiecie jak go umocowac do tego PN-a?
Co do tego drugiego fragmentu wypowiedzi mechanika to po prostu pokiwaj głową, poprzytakuj i problem rozwiązuj z innym mechanikiem albo sam. To najlepsza metoda, bo nigdy nie wiesz czy taki mechanik się nie przyda do jakiejś prostej ale nieprzyjemnej roboty.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kurcze sam już nie bardzo pamiętam bo jajkieś dziesięć lat temu zmienialiżmy 2ee na 2e2 w golfie kolegi, ale on zdaje się też kolektor sący musiał zmienić. Ktoś tu coś pisał o takiej konieczności.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.