1.6td z 1.9tdi ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.6td z 1.9tdi ??
witam jestem nowy ale czasami czytam na tym forum potrzebuje porady mam golfa II 1.6d kupilem silnik 1.6td jr lekko podkrecony tak ze golf III 90 koni mial problemy osobiscie jezdzilem autem na tym silniku ja go kupilem za cene zlomu bo rozsypala sie tuleja cylindra poprzedni wlasciciel zrobil regeneracje glowicy i nic nie pomoglo nadal szlo cisnienie do wody dopiero ja odkrylem ze jest male pekniecie na cylindrze wczesniej zregenerowal jeszcze turbo i wtryski wiec jest wszystko jak sie patrzy kupilem ten silnik z mysla ze zaloze mu inny blok tylko ze wszystko jest zajechane ogladalem juz 4 sztuki mam na mysli cos takiego i tu moje pytanie wiem ze zakladaja uszczelke metalowa od ahu 90 konnego do jr i mam taki silniczek bez glowicy w stanie bdb tylko ze sa inne denka tloka czy jak zaloze moja glowice na ten blok czy to bedzie chodzic czy moze tloki od 1z bo tam denka sa takie jak w jr prosze o odpowiedz i pomoc
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
1.6td z 1.9tdi ?? pomocy
TDI ma komore spalania w tłoku dlatego jest wyzłobeinie w denku, TD ma w głowicy, nie ma mozliowsci przeszczepienia głowicy/bloku TDI/TD
ale mozesz smiało poszukac samego bloku 1,6/ 1,9 TD tu pasja głowice zamiennie, mozesz jeszcze pomyslec nad zmiana tłokow w TDI90km na takie z AAZ 75km(1,9TD) wtedy mozesz załozyc głowice od TD (uszczleka 1,9 td/tdi)....ale nie TDI
ale mozesz smiało poszukac samego bloku 1,6/ 1,9 TD tu pasja głowice zamiennie, mozesz jeszcze pomyslec nad zmiana tłokow w TDI90km na takie z AAZ 75km(1,9TD) wtedy mozesz załozyc głowice od TD (uszczleka 1,9 td/tdi)....ale nie TDI
1.6td z 1.9tdi ??
myslalem nad zamiana tlokow z silnika 1.9 td tylko nie wiem czy rozmiarami wychodzily takie same jak w tdi a czy waly beda takie same td a tdi mowimy o silnikach 1.9 czyli jak poskladam blok od1.9tdi tloki od 1.9 td glowica 1.6td to bedzie to chodzilo ? pojade na szrot u mnie w okolicy moze facet wymieni sie tloki za tloki bo liczac tlok po 90 zeta mija sie to z celem
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
1.6td z 1.9tdi ??
Tłoki z korbami lepiej przełoż wtedy bedzie pasowac, wal rozni sie tylko klinem na wale, ten od tdi jest o wiele wytrzymalszy niz od 1,9 td, dlatego duzo osob montuje wał od tdi do td, na głowicy od 1,6 moze byc tylko nieco słabszy, sam jezdzilem na 1,9 z głowica od 1,6 gdy pekla mi glowica od 1,9... z silnikiem nic sie nie dzialo chodzil, odpalal dosc długo tak jezdzilem
1.6td z 1.9tdi ??
a mam jeszcze jedno pytanie czy tloki 1.9 d a 1.9 td sie czyms roznily w 1.6 d i td sa takie same
1.6td z 1.9tdi ??
W 1.9 mają inne numery, więc pewnie jest jakaś różnica. W 1.6 z pewnością są różnice pomiędzy d i td, widać nawet na pierwszy rzut oka, bo tłok od td ma, ze względu na dyszę natryskującą olej na denko, specjalne wcięcie na płaszczu.
1.6td z 1.9tdi ??
koncze temat kupilem silnik od sb dziekuje za pomoc jak ktos chce mam caly dol od 1.9 ahu pozdrawiam
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt: