audi a4 b6 1.9tdi 130km pompa paliwa nie podaje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
hey ostatnio przeliczyłem sie i zbrakło mi chyba paliwa auto zgasło po zalaniu za 50zł auto nie odpala nie jest zapowietrzone. dostałem sie do pompy paliwa w baku w kostce jest prąd po podłączeniu pompki na kable do aku. pompa pompuje i auto zapla i pracuje ok. bezpieczniki tez sprawdziłem co może być?? tak jakby komputer nie włączał pompy albo myślał że paliwa nie ma ;/ licze na solidna pomoc z powodu że auta nie moge zawieść na lawecie(jest za niski nie wjedzie) do warsztatu żadnego a mam ładny kawałek.
Sprawdz przekaźnik od pompy paliwa nr 167. Przekaźnikiem pompy steruje komputer silnika.Ale po włączeniu stacyjki pompa chodzi tylko ok. 2 sekund.Następnie załącza się dopiero po uruchomieniu silnika.Wyjmij przekaźnik i sprawdź woltomierzem co się dzieje na pinie zasilania cewki przekaźnika.Jeśli po przekręceniu stacyjki pojawi się ok +12V przez sekundę to zobacz czy cewka przekaźnika dostaje masę.Jeśli jest i to i to musisz podmienić przekaźnik - być może jest wadliwy.
Golf IV Variant 1.9 TDI PD 2003 r Special
BYŁ- GOLF PLUS 1.9 TDI COMFORTLINE 2006 r
BYŁ- GOLF PLUS 1.9 TDI COMFORTLINE 2006 r
Z wielkim podziękowaniem.
Przyczyna auto nie dawno było postawione do polerki lakiernik nie wiem jak to zrobił ale przy myciu myjką zalał puszkę od kompa i przekaźników wodą i wszystko pływało poszły 3 sztuki. Na przyszłość dla kogoś kto będzie go szukał jest on pod komputerem na podszybiu w rzędzie są 4sztuki u mnie drugi od strony silnika był od pompy. Pozdrawiam problem rozwiązany.
Przyczyna auto nie dawno było postawione do polerki lakiernik nie wiem jak to zrobił ale przy myciu myjką zalał puszkę od kompa i przekaźników wodą i wszystko pływało poszły 3 sztuki. Na przyszłość dla kogoś kto będzie go szukał jest on pod komputerem na podszybiu w rzędzie są 4sztuki u mnie drugi od strony silnika był od pompy. Pozdrawiam problem rozwiązany.