Garrett GTB do TDI PD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Garrett GTB do TDI PD
zabba88, podpinam się do prośby Fahoo bo mnie też czeka małą przebudowa auta a chę tam turbo dość nisko powiesić bo będę chciał duży dolot założyć
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Garrett GTB do TDI PD
ja mam troszeczke inne doswiadczenia co do oski z gtb 22 w osce bez klopotu przepchne dp 4 cale.zabba88 pisze:krzys-jeruzal, przed wczoraj oddalem mk4 4 motion na gtb 2260vk+ DP 3" Jest wh... ciasno zeby upchnac DP 3" i seryjny TIP+ inaczej trzeba przerobic turbo jak i sterowanie geometria aby nie opierala sie gruszka o poloske. W 4motion trzeba to madrze zrobic bo splyw jest doslownie 1cm od przegubu wew. i przekladni katowej:)
Na PW moge ci podeslac kilka fotek z prac jak wroce do domu. Ale powiem tak. GTB2260VK +DP 3" w soce to pikus w porownaniu do takiego zestawienia w 4 motion. trzeba sie nizle nagimnastykowac i ruszyc szarymi komorkami aby to wszystko mialo rece i nogi. 2 kwestia to, aby umiescic tak turbo zeby przypadkiem nie przeszkadzalo przy wyciaganiu skrzyni badz przekladni katowej w celu wymiany np. sprzegla. Ech... duzo by mowic
w 4x4 mozna zapomniec o 76 mm jesli nie zrobi sie ostrych zgiec wiec lepiej juz wsadzic 70 mm z lagodnymi lukami. jedyna opcja na sensowne zasadzenie z dp 3' to rurkowy kolektor i turbo wysoko.
W zwiazku z tymi klopotami nastepna turbine wsadzam na odwrot... czyli wlotem w kierunku skrzyni biegow. dp powinno latwo przejsc w okolicach oski i przekladni nie przechadzac nad nia
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Garrett GTB do TDI PD
Jak byscie mi odpowiedzieli co mysliccie na temat gtb 20krzys-jeruzal pisze:evolution pisze:jesli chodzi ci o turbo z niego to jest to samo co w awx.krzys-jeruzal pisze:A co do bkd ??? lepiej bedzie z rekcja turbiny na niskich obrotach i jak z mocą???
jesli o silnik reakcja turbo lepsza, moc max w seryjnym z samych pompek mniejsza niz w arl
Nie dopisałem ze chodziło mi o turbinie gtb 22 , dokładniej o to czy reakcja turbiny na niskich obrotach była by wyczuwalnie lepsza niż w 1.9 moc max podejrzewam ze pewnie 230-240 . w tej chwili jeżdżę na 2,0 CBBB 170ps . nie strojone jeszcze , wiem ze można sie spodziewać do 210ps , mam włożę wzmocnione sprzęgło wiec momentem pod 460n będę chciał mieć, ale kusi mnie o gtb 22 , tylko mam 4 motion i nie bardzo wiem jak z miejscem będzie . przez jakiś czasz jeszcze rozważałem turbo z volvo 2,4 gtb 2056 tylko nie mogłem znalesc żadnych danych jaką ono ma wydajność...
A po zapodaniu gtb 22 pomógł by podwójny ic tak jak robią nieraz przy 2.0 tsi ...
Auto Golf 5 BKD 4Motion
evolution, zabba88, takie pytanko mam czy kolektor custom koniecznie musi byc z klasówki czy mogła by byc stal taka jak na tłumiki o odpowiedniej grubości ścianki np 3mm średnica 35-40mm ,
??? , głośno myślę mogą byc kolanka hamburskie 1" mam ich ze 40szt 45 i 90 st i rury ok 1m (nie pamiętam twardości ) na pewno są spawalne:) ???
niedługo zima będę musiał z dachu zejść a nie umiem na tyłku siedzieć... to w garażu bym działał... migomat mam to bym połapał coby sie kupy trzymało a do spawani bym zawiózł żeby mi tigiem po smarkał profesjonalnie...
cos na wzór tego tylko turbo w bkd może byc wyżej bo ssący jest od przodu
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=313001" onclick="window.open(this.href);return false;
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Garrett GTB do TDI PD
krzys-jeruzal, ze stali zwyklej popeka szybko
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
Garrett GTB do TDI PD
Piękny ten kolektor....
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Garrett GTB do TDI PD
z zewnatrz moze i tak.. pytanie jak w srodku wyglada... dla mnie moze byuc pasztet z zewnatrz matowy z widocznymi spawami, byle w srodku byl gladki, ale mamy inne priorytety
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Garrett GTB do TDI PD
evolution,tylko sie nie śmiej .jak wkładałem turbo CBBB zależało mi zeby był EGR a turbinę dałem tak jak w bkd na dole i dorobiłem wyjście spalin na egr przyspawałem wyjście ( czesc zaworu EGR od 1Z ) do kolektora a później wywierciłem dziurę , pierw jeździłem po spawaczach żeby ktoś mi to zespawał chcieli 50zł i nie dawali gwarancji ze nie pęknie , to kupiłem elektrodę do spawania żeliwa i inwerterówką pospawałem . owinąłem wełną mineralną coby długo stygło i 9 miesięcy jest ok a pare razy rozgrzał sie mocno na pewno ...
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Garrett GTB do TDI PD
krzys-jeruzal, tylko sie nie smiej, ja po zaczerpnieciu wiedzy o spawaniu zeliwa na zimno spawam je testowo w swoich autach migomatem... nie peka
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Garrett GTB do TDI PD
evolution, tigiem tez mozna mozna potem palinikiem lekko podgrzewac
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Garrett GTB do TDI PD
Panie i Panowie.... Mamy 2 bar przy 2krpm z GTB2260.
wykres mocy wyszedł tak nieprawdopodobny iz zmusilem wlasciciela do natychmiastowego zwazenia auta, wiec wykres i film zrobiony po drodze na szybko niebawem
Dla podgrzania atmosfery moge powiedziec iz wszystko wskazuje ze 300 niutonometrow jest juz przy 1.6 krpm
wykres mocy wyszedł tak nieprawdopodobny iz zmusilem wlasciciela do natychmiastowego zwazenia auta, wiec wykres i film zrobiony po drodze na szybko niebawem
Dla podgrzania atmosfery moge powiedziec iz wszystko wskazuje ze 300 niutonometrow jest juz przy 1.6 krpm
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Garrett GTB do TDI PD
Tak glowica po obrobce turbo i wydech 3 cale
koniec modyfikacji
koniec modyfikacji
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Garrett GTB do TDI PD
evolution, sprzegło radzikowski??? wykres wygląda praktycznie jak 3.0 tdi , , do 100km/h mierzyliscie auto ???
w swoim Bkd moge miec podobnie ....
w swoim Bkd moge miec podobnie ....