[MKIII] Gaśnięcie z powodu małej ilości paliwa....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MKIII] Gaśnięcie z powodu małej ilości paliwa....
Witam, już nie chodził tak jak przedtem, cały czas gasł i trząsł się niemiłosiernie
Koleś z którym jeździłem wpadł na genijalny pomysł podjechania na stacje benzynową, pomimo że było 1/4 zbiornika. Ndzisiaj powoziłem się trochę po mieście, po paru godzinach jazdy gdy miałem jeszcze 1/4 paliwa mój Golf zaczął gasnąć. Potem o więc zajechałem na Orlen już na LPG, zatankowałem 20 litrów i zapaliłem na benzynie. Problem przeszedł jak ręką odjął, normalnie przyśpieszał itp czyli tak jak przedtem. Wskaźnik pokazywał mi ponad pół zbiornika, gdzieś tak 3/4. I teraz pytanko, dlaczego jak mam ok. 1/4 lub mniej paliwa to gaśnie i nie da się jeździć? Na tankowanie cały czas pod korek to zbytnio kasy nie mam
Spotkaliście się już z czymś takim? Powiem że już 3 raz mi się to zdarzyło, zawsze jak było ok 1/4 zbiornika, po zatankowaniu problem znikał. Pompa paliwa jest używana, ale chodzi dobrze. Komp nie wykrył żadnych błędów, lambda sprawna.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
dzikgtc, jak masz teraz pod korek to zobaczysz ile bedziesz jezdzil zanim opadnie troszke,w astrze wskaznik na desce padl,a mamy dwa ducata w firmie jeszcze i zaden do zera nie wyjezdzi wymieniali caly plywak i poprawilo troche bo tam paliwo konczylo sie prawie na polowie teraz na 2 kreskach bo tam jest dokladna podzialka.co ciekawe nawet w serwisie niemieli calego kpl(plywak)tylko na gieldzie trzeba bylo szukac.pamietam jak pchalem z kolega pod dystrybutor 50m ducato
piotr2 Czyli sugerujesz że u mnie wskaźnik paliwa pokazuje złą ilość paliwa niż jest w rzeczywistości? Czyli np. mam 1/4 na wskaźniku, a w rzeczywistości w baku są ostatnie resztki benzyny? Jeśli tak to jutro spuszcze paliwo z baku i zobacze ile litrów zostało w baku, jeśli Twoje sugestie się sprawdzą to w baku powinno być gdzieś 14-16l, a jeśli będzie ponad 20 to znaczy że problem tkwi w czym innym. A może ktoś jeszcze się spotkał z takim przypadkiem, i może dać jeszcze jakieś sugestie?
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc