[MKIII] Gaśnięcie z powodu małej ilości paliwa....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[MKIII] Gaśnięcie z powodu małej ilości paliwa....

Post autor: dzikgtc » śr cze 28, 2006 20:37

Witam, już nie chodził tak jak przedtem, cały czas gasł i trząsł się niemiłosiernie :otepienie: Koleś z którym jeździłem wpadł na genijalny pomysł podjechania na stacje benzynową, pomimo że było 1/4 zbiornika. Ndzisiaj powoziłem się trochę po mieście, po paru godzinach jazdy gdy miałem jeszcze 1/4 paliwa mój Golf zaczął gasnąć. Potem o więc zajechałem na Orlen już na LPG, zatankowałem 20 litrów i zapaliłem na benzynie. Problem przeszedł jak ręką odjął, normalnie przyśpieszał itp czyli tak jak przedtem. Wskaźnik pokazywał mi ponad pół zbiornika, gdzieś tak 3/4. I teraz pytanko, dlaczego jak mam ok. 1/4 lub mniej paliwa to gaśnie i nie da się jeździć? Na tankowanie cały czas pod korek to zbytnio kasy nie mam :rotfl: Spotkaliście się już z czymś takim? Powiem że już 3 raz mi się to zdarzyło, zawsze jak było ok 1/4 zbiornika, po zatankowaniu problem znikał. Pompa paliwa jest używana, ale chodzi dobrze. Komp nie wykrył żadnych błędów, lambda sprawna.

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » śr cze 28, 2006 20:41

filtr paliwa ?

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » śr cze 28, 2006 20:44

mam tak w sluzbowej astrze nieraz kolegow juz ciaglem do cpn bo niewiedzieli o tym :) a zatankuj raz po korek i zobaczysz ci pelny zbiornik pokaze i ile litrow wejdzie w astrze mamy skopany wskaznik poziomu paliwa (sprawdzalismy)

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » śr cze 28, 2006 20:45

mamy skopany wskaznik poziomu paliwa
ale wskażnik czy miernik?

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » śr cze 28, 2006 20:49

Filtr paliwa jest nowy [ bardzo tutaj znanej i lubianej firmy FILTRON :hmm: ] Wskaźnik jest raczej dobry bo dzisiaj miałem pod korek i pokazywał Fulla. A filtr paliwa to raczej nie jest gdyż dzieje się tak tylko gdy jest ok 1/4 zbiornika.

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » śr cze 28, 2006 21:40

dzikgtc, jak masz teraz pod korek to zobaczysz ile bedziesz jezdzil zanim opadnie troszke,w astrze wskaznik na desce padl,a mamy dwa ducata w firmie jeszcze i zaden do zera nie wyjezdzi wymieniali caly plywak i poprawilo troche bo tam paliwo konczylo sie prawie na polowie teraz na 2 kreskach bo tam jest dokladna podzialka.co ciekawe nawet w serwisie niemieli calego kpl(plywak)tylko na gieldzie trzeba bylo szukac.pamietam jak pchalem z kolega pod dystrybutor 50m ducato

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » śr cze 28, 2006 23:48

piotr2 Czyli sugerujesz że u mnie wskaźnik paliwa pokazuje złą ilość paliwa niż jest w rzeczywistości? Czyli np. mam 1/4 na wskaźniku, a w rzeczywistości w baku są ostatnie resztki benzyny? Jeśli tak to jutro spuszcze paliwo z baku i zobacze ile litrów zostało w baku, jeśli Twoje sugestie się sprawdzą to w baku powinno być gdzieś 14-16l, a jeśli będzie ponad 20 to znaczy że problem tkwi w czym innym. A może ktoś jeszcze się spotkał z takim przypadkiem, i może dać jeszcze jakieś sugestie?

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
rabbit1
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rabbit1 » czw cze 29, 2006 00:13

piotr2 ma dobrą sugestię oszukuje cię pływak w zbiorniku

www.vwtp.phorum.pl Pabianikcki klub vw

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » czw cze 29, 2006 00:25

Ok w takim razie jutro to sprawdzę. Mam nadzieję że to jednak ten pływak, a nie coś innego.

Pozdrawiam
dzikgtc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”