mruga kontrolka świec żarowych i nie działa pedał gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam wszystkich.mam problem z golfem silnik 90km AGR szukając kabla od halogenów niezdarnie dotknołem kabelka który szedł do komputera albo na pedał gazu bo teraz nie działa gaz i mruga kontrolka od świec.prubowałem skasować błąd ale po chwili powraca wyświetla się błąd czujnika gazu.pytanie czy jak wymienie ten cały pedał będzie dobrze?
Po co zaraz wymieniać. Sprawdź czy czasami nie ściągnąłeś wtyczki z czujnika. Ewentualnie zdejmij i popraw styki.
już to zrobiłem i jest to samo czyli nie reaguje na wcisnięcie gazu i obroty silnika falują.ale musiała być jakaś zwara bo ja dotknołem jakiegoś kabelka w tej puszce co jest na podszybiu po stronie kierowcy.
-
- Użytkownik
Re: mruga kontrolka świec żarowych i nie działa pedał gazu
Kontrolka świec żarowych mruga bo spaliła się żarówka od stopu.
bogmaj
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
masz kompa to badaj w blokach pomiarowych czy widzi w ogóle ruch geja gazu...
gdyby udało Ci się wybadać na jakich kabelkach zrobiłeś spinola to można na schematach szukać od czego to...
Żarówkami stopu się nie martw, bo o ile jest taka możliwość to w tym przypadku kontrolka informuje o błędzie w sterowniku silnika - daj jeszcze numer błędu a nie sam opis, daj też rocznik auta to wieczorem może coś pokminię na schematach
gdyby udało Ci się wybadać na jakich kabelkach zrobiłeś spinola to można na schematach szukać od czego to...
Żarówkami stopu się nie martw, bo o ile jest taka możliwość to w tym przypadku kontrolka informuje o błędzie w sterowniku silnika - daj jeszcze numer błędu a nie sam opis, daj też rocznik auta to wieczorem może coś pokminię na schematach
koledzy odpisuje dopiero teraz bo musiałem się przespać przed nocką.w sumie dobrze że mam nocki bo i tak bym nie spał przez ten samochód.Rocznik mam 2000 z klimą el.szyby i lusterka podaje numery kodów co wyskoczyły.18040,18047,17554 jak coś wiecie na ten temat to piszcie.odezwie się jutro po południu.pozd.
witam ponownie.sprawdziłem pedał gazu no i jest dobry sprawdziłem go na innym aucie.co dalej ma sprawdzic tego już nie wiem
witam ponownie.sprawdziłem pedał gazu no i jest dobry sprawdziłem go na innym aucie.co dalej ma sprawdzic tego już nie wiem
-
- Nowicjusz
Dalej, to niech sprawdzi to ktoś, kto się tym zajmuje zawodowo.
- Qto
- _
- Kontakt:
Miernik w łapy i badaj kable, czy mają przejście...przy gazie chyba jest sześciopinowa wtyczka, kable z niej idą do niebieskiej wtyczki w podszybiu i dalej do sterownika silnika
pin 2, kabel żółto/zielony do pinu 3 niebieskiej wtyczki i dalej do pinu 12 w ECU
pin 3, kabel szaro/czerwony do pniu 4 niebieskiej wtyczki i dalej do pinu 50 w ECU
pin 4, kabel biało/niebieski do pinu 5 niebieskiej wtyczki i dalej kabel szaro/niebieski do pinu 69 w ECU
pozostałe najlepiej też obadać dla pewności...
pin 1, kabel szaro/biały do pinu 2 niebieskiej wtyczki i dalej kabel biało/niebieski do pinu 63 w ECU
pin 5, kabel szaro/niebieski do pniu 6 niebieskiej wtyczki i dalej kabel szaro/biały do pinu 70 w ECU
pin 6, kabel brązowo/niebieski do pinu 1 niebieskiej wtyczki i dalej kabel zielono czerwony do pinu 51 w ECU
pin 2, kabel żółto/zielony do pinu 3 niebieskiej wtyczki i dalej do pinu 12 w ECU
pin 3, kabel szaro/czerwony do pniu 4 niebieskiej wtyczki i dalej do pinu 50 w ECU
pin 4, kabel biało/niebieski do pinu 5 niebieskiej wtyczki i dalej kabel szaro/niebieski do pinu 69 w ECU
pozostałe najlepiej też obadać dla pewności...
pin 1, kabel szaro/biały do pinu 2 niebieskiej wtyczki i dalej kabel biało/niebieski do pinu 63 w ECU
pin 5, kabel szaro/niebieski do pniu 6 niebieskiej wtyczki i dalej kabel szaro/biały do pinu 70 w ECU
pin 6, kabel brązowo/niebieski do pinu 1 niebieskiej wtyczki i dalej kabel zielono czerwony do pinu 51 w ECU
rozbierz potrzebie i tam znajduje się puszka otwórz ja i zobacz czy czasami kostki nie są zalane czyli śniedź
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
a po tym jak nie dało się skasować tych błędów to silnik jak zapale to jakoś głośniej pracuje chyba coś przestawiło się w kompie
- Qto
- _
- Kontakt:
obadaj te kable co podałem...zobacz co u mnie było po niewinnym spinolu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=216294" onclick="window.open(this.href);return false;
a zware zrobiłem w środkowej chyba to jest czerwona kostka tam gdzie są te cienkie kabelki a nad tą kostką jest kostka z paroma grubszymi kablami
czy jest przekaznik od pedału gazu bo nadal nie mogę poszukać usterki dodam że podpiłem mój pedał do innego auta i jest ok. to wynika że mój pedał jest dobry wymieniłem też przepłwke i też moja jest dobra.ostatnia rzecz ktora przychodzi mi do głowy to jest komputer.w związku z tym mam pytanie czy jak założe kompa od leona 2002 r.silnik ALH a ja mam agr czy będzie działał?
czy jest przekaznik od pedału gazu bo nadal nie mogę poszukać usterki dodam że podpiłem mój pedał do innego auta i jest ok. to wynika że mój pedał jest dobry wymieniłem też przepłwke i też moja jest dobra.ostatnia rzecz ktora przychodzi mi do głowy to jest komputer.w związku z tym mam pytanie czy jak założe kompa od leona 2002 r.silnik ALH a ja mam agr czy będzie działał?