Termostat AGN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Termostat AGN
Witam! mam takie pytanie,wiem ze banalne...ale musze spytac bo mam termostat do wymiany w silniku 1.8 20v AGN i czy mógł by mi ktoś powiedziec w którym miejscu to ustrojstwo sie znajduje? Dziekuje z góry...
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Termostat AGN
Obok pompy płyny chłodzącego po lewej stronie silnika, wychodzi z niego wąż z płynem, w jego króćcu przykręconym do bloku jest termostat Tu masz to pokazane żebyś nie musiał szukac, lepiej zobaczyć niż przeczytać
Termostat AGN
odkręć alternator będziesz miał dobre dojście do tej jednej śruby
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Termostat AGN
Witam również czeka mnie wymiana termostatu w MK4 1.6 alk, mam takie pytanie którym wężem spuścić płyn chłodniczy tak aby łatwo było go złapać do zbiorniczka i nie wylało się go dużo. Ostatnio zalałem nowy koncentrat g12 za 60zl i nie chciał bym znowu wymieniać.
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Termostat AGN
Odkręć wąż podłączony do obudowy termostatu, zleci Ci trochę płynu a potem samą obudowę, stary termostat i zleci tyle ile trzeba, wkładasz nowy termostat, skręcasz i wlewasz ten płyn co się wylał Tylko podstaw miskę a nie jakiś kanisterek
Termostat AGN
A na dole w wezu ktory dochodzi do chlodnicy nie ma zaworku ktorym spokojnie sie odkreca kurek jak w kranie i spuszcza? Przynajmniej u mnie w aklu tak jest...
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Termostat AGN
Racja, szczerze mówiąc nie wiedziałem Patrząc od przodu w prawym dolnym rogu chłodnicy jest kranik, jako pokrętło
Termostat AGN
elegancko... dzięki chłopaki jutro będę działał mam nadzieję że moje problemy z niedogrzanym silnikiem i dużym spalaniem znikną :] mam te autko od dwóch tyg. tak że dopiero go poznaję:]
A jeszcze takie pytanko czy przy wymianie termostatu wymienić od razu czujnik temp. wody? Bo podpinałem go pod VAG i wskazuje mi inna temp. na desce a inną w kompie... na desce mam 90 na postoju a na kompie 77 i powoli rośnie do 90, ale podczas jazdy spada nawet do 69 stopni na kompie na desce dzieje się to z dużym opóźnieniem...
pozdrawiam
A jeszcze takie pytanko czy przy wymianie termostatu wymienić od razu czujnik temp. wody? Bo podpinałem go pod VAG i wskazuje mi inna temp. na desce a inną w kompie... na desce mam 90 na postoju a na kompie 77 i powoli rośnie do 90, ale podczas jazdy spada nawet do 69 stopni na kompie na desce dzieje się to z dużym opóźnieniem...
pozdrawiam
Termostat AGN
Odświeżę trochę temat. Czeka mnie wymiana termostatu w 1.8T AWP miej więcej wiem gdzie się znajduje ale nie wiem jak tam się dostać bo bardzo okrojony jest dostęp co trzeba zdemontować żeby go wymontować ?? A może gdzieś jest manual żeby wszystko ładnie było pokazane.