1,8t aum dziwne zachowanie turbo
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam panowie mam taki dziwny problem mam golfa 1,8t 2001 r seria i turbo cos kuleje tzn
jak sie rozpedzam to czuje takie delikatne falowanie mocy i doładowanie 0,6bara auto nie ma wigoru puszcze noge z gazu
znowu depne jest 0,4bara i auto zapiepsza ale czasem jest na odwrót co jest dziwne jak dam cały gaz od niskich obrotów to nie idzie i problem jest przy wyprzedzaniu a jak przytrzymam go na chwile na obrotach przed wyprzedxzaniem i depne do konca to chce głowe urwac takie ma kopyto co to moze byc vag nie widzi błedów logi oceniał gto i mówi ze wpozadku a tu dalej takie jaja prosze o jakies sugestie dziekuje z góry
jak sie rozpedzam to czuje takie delikatne falowanie mocy i doładowanie 0,6bara auto nie ma wigoru puszcze noge z gazu
znowu depne jest 0,4bara i auto zapiepsza ale czasem jest na odwrót co jest dziwne jak dam cały gaz od niskich obrotów to nie idzie i problem jest przy wyprzedzaniu a jak przytrzymam go na chwile na obrotach przed wyprzedxzaniem i depne do konca to chce głowe urwac takie ma kopyto co to moze byc vag nie widzi błedów logi oceniał gto i mówi ze wpozadku a tu dalej takie jaja prosze o jakies sugestie dziekuje z góry
Re: 1,8t aum dziwne zachowanie turbo
Moim zdaniem to po prostu DZIURBO ( turbo dziura ).
[url]viewtopic.php?f=89&t=438300[/url]
ale czyms to musi byc spowodowane jak nikt nie kopał (jeszcze)wnim i jest seria a denerwóje mnie to okropnie jak raz tak a raz tak i robi mnie jak chce
moim zdaniem zawór n75 kuleje, miałem podobne objawy po wymianie jak ręka odjął
zwór n75 podmieniłem na inny z innego 1,8t ale zmian nie zauwazyłem
2 sprawa pali jak wsciekły normalnie spalanie miałem według kompa 8,7 po miescie a teraz pokazuje 11,5 a jezdze jednakowo
2 sprawa pali jak wsciekły normalnie spalanie miałem według kompa 8,7 po miescie a teraz pokazuje 11,5 a jezdze jednakowo
zrób loga dynamicznego i go tu wklej albo podeslij linka,bo tak to sobie mozna gdybac.moze sonda,moze N75 może przeplywka itd.
...it has so much torque,that could tear a whole in time
...this is not acceleration. It's TELEPORT
...this is not acceleration. It's TELEPORT
Re: 1,8t aum dziwne zachowanie turbo
Ile powinien palić 1.8T - trasa / miasto ? - u mnie na wskazaniach (komputer) pokazuje 12/13 miasto - trasa 9l. - to norma czy coś jest nie tak ...
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Zależy jak jeździsz. Jak krótkie odcinki w mieście przejeżdżasz na niedogrzanym silniku to to spalanie jest w normie.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Od kilku miesięcy jeżdżę tylko i wyłącznie po mieście i FIS2 pokazuje średnio 11.2l. Wcześniej gdy proporcje miasto/trasa były mniej więcej 50/50%, to pokazywał ok. 9l. Generalnie u mnie, to w mieście wciąga od 11l w górę, a w trasie od 7,5l w górę.mateusz-9 pisze:Ile powinien palić 1.8T - trasa / miasto ? - u mnie na wskazaniach (komputer) pokazuje 12/13 miasto - trasa 9l. - to norma czy coś jest nie tak ...
moj aum trasa 9-10l miasto 13 fis pokazuje min miasto 9.9-10.5.trasa 7.5-8 (delikatna jazda do 100kmh)