witam wszystkich jak w temacie posiadam golfa 3 94 r kombi 1,8 bezyna z gazem 90km ,ostatnim czasem w poszukiwaniu mocy wpadłem na pomysł przerobienia głowicy z hudralicznej na płytkowa stosowna w vw golf 1 i 2 przed 86 r .a poniewaz pracuje przy regeneracji głowic samochodowych tak i uczyniłem

od kolegi dostałem głowice a od drugiego wałek , i zaczeła sie zabawa ...... sprawdzenie glowicy naszczelnosc ok,komplet prowadnic szt 8 , prowadnice sące podciełem na długosci ok 3 mm izostały standardowe mosiężne , a wydechy też skrucome tylko wykonane z żeliwa , przylgnia zaworowa 45/30 stopni, a gniazda 15/45/75 stopni uwaga styk powierzchni miedzy zaworem a gniazdem 1 mm , polerowanie i tak dalej ,,,głowica splanowana 1,3 mm, regulacja 0,30 ss a 0,45 ww w sobote załozona na silnik i wielkie zaskoczenie max ponad 7000 obr /min na gazie i co jest nie tak

czy kolektor wydechowy moze asz tak chamowac silnik ,wlot powietrza ok 70mm a wydech 55mm brak kat rozrzad itak dalej ustawione jak trzeba znaki punkty cos wiecej da sie wykrecic podobnie zrobiona jak mk2 1,8gti dla kolegi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.