Witam,
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa IV GTI 1,8T 150KM. Auto bez żadnych modyfikacji przy silniku. Otóż chciałem szanownych kolegów zapytać, czy przy szukaniu części (rozrząd kompletny, rozrusznik, filtry itd itp) muszą być to części konkretnie do GTI, czy wystarczy jak będą do silnika 1,8T, do konkretnego kodu silnika??
Ściągnąłem instrukcję obsługi i nie ma tam żadnej informacji np o tym ile oleju wchodzi do miski? Jaki powinien być akumulator?
Jeśli ktoś z Was mógłby mi podać takie dane, byłbym bardzo wdzięczny.
Może ktoś podsunąłby mi jaki kupić zestaw rozrządu? W aucie zalany jest mobil 10W/40. Czy można "zejść" na syntetyk?
Silnik AGU.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
GTI- pytanie do doświadczonych użytkowników.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
do konkretnego kodu (czasami tez numer silnika jest istotny)... GTI to bardziej pakiet wyposażenia niż silnikkrokodylwr pisze:czy wystarczy jak będą do silnika 1,8T, do konkretnego kodu silnika?
Części dobierasz do kodu silnika , oleju wchodzi ok 4.5l , aku 60-65 AH , rozrząd rolki INA , pasek C ontitech , pompa SKF , Hepu. Można zalać syntetyk
-
- Nowicjusz