Mk3 1.8 AAM - ubywa oleju, bierze???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Ivanhoe
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Ivanhoe » śr cze 28, 2006 12:42

Witam.

Ostatnio borykałem się z podobnym problemem. Silnik suchy, a olej znikał w tempie 1l/1500 km. Wymieniłem uszczelniacze zaworów i jest już spokój. Koszt robocizny z częściami około 140 zł.

Jak już chcesz robić coś przy silniku to zacznij od uszczelniaczy. Koszt nie jest duży w porównaniu do remontu całego silnika, a może okaże się że to rozwiąze twój problem.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » śr cze 28, 2006 12:45

Ivanhoe pisze:Witam.

Ostatnio borykałem się z podobnym problemem. Silnik suchy, a olej znikał w tempie 1l/1500 km. Wymieniłem uszczelniacze zaworów i jest już spokój. Koszt robocizny z częściami około 140 zł.

Jak już chcesz robić coś przy silniku to zacznij od uszczelniaczy. Koszt nie jest duży w porównaniu do remontu całego silnika, a może okaże się że to rozwiąze twój problem.

Pozdrawiam
dokladnie!!!!!!!!ale wiekszosc widzi rozwiazanie tylko takie ze wleje minerala i bedzie dobrze...bzdura!!

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » śr cze 28, 2006 12:54

Każdy pretekst do kupowania najtańszego oleju i odciągania napraw jest dobry :bajer:

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr cze 28, 2006 13:16

PawelP pisze:auta za granicą wbrew pozorom często jeżdżą na minarnym -
i tu się zgodze bynajmniej w moim przypadku gebels lał do niego minerał i wszystko dokumentowane

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”