[mk3] drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
rerekumkum
Ma gadane
Ma gadane

[mk3] drzwi

Post autor: rerekumkum » śr cze 28, 2006 12:32

Witam!
Mam pytanie: czy da sie rozebrac tapicere z drzwi gdy są one zamkniete? :)
Chodzi o to ze drzwi odmowily mi posluszenstwa, zamknalem je i teraz nie da sie ich otworzyc, ani z zewnatrz ani z wewnatrz.
Mial ktos cos takiego?

$limak

Post autor: $limak » śr cze 28, 2006 13:01

ostatnio sciągałem tapicerkę u siebie i z tego co pamiętam, to tapicerka drzwi nie zachodzi na słupek środkowy więc powinno się dać. Najpierw ściągnij osłonkę uchwytu wewnątrz drzwi, masz tam chyba dwie śrubki. Odkręć je, później przesuń w lewo to kóleczko co masz pod korbkądo szyb (chyba ze masz elektryczne), wtedy zejdzie korbka. Reszta tapicerki jest na klipsach, więc delikatnie ją odciągnij ale pewnie i tak się połamią ze dwie:) aha i oczywiście rygiel blokadytrzeba odkręcić tak jak napisał dziejo
Ostatnio zmieniony śr cze 28, 2006 13:04 przez $limak, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr cze 28, 2006 13:02

rygiel blokady odkręć i i tapicerke gdzie masz mozliwośc od ciagnij po uprzednim odkręceniu wkrętów

[ Dodano: Sro Cze 28, 2006 13:03 ]
$limak pisze:uchwytu

Awatar użytkownika
rabbit1
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rabbit1 » śr cze 28, 2006 14:29

miałem przypadek w matki mk3 z tylnymi drzwiami wcisnęła blokadę przy klamce i ani wsiąść ani wysiąść przez nie :jezor: [/i]

www.vwtp.phorum.pl Pabianikcki klub vw

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Uzupełnienie

Post autor: Paweł Marek » śr cze 28, 2006 15:19

Jeszcze ta śróbka, bo sie tam połamie jak zapomnisz i pociągniesz tapicerkę. Nie w każdym aucie jest co prawda.

[ Dodano: Sro Cze 28, 2006 3:22 pm ]
I czasem bywają też niestety takie śróbki z boku tapicerki jak w dwójkach. Wtedy gorsza sprawa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

PawelP

Post autor: PawelP » śr cze 28, 2006 16:22

$limak pisze:Najpierw ściągnij osłonkę uchwytu wewnątrz drzwi, masz tam chyba dwie śrubki. Odkręć je, później przesuń w lewo to kóleczko co masz pod korbkądo szyb (chyba ze masz elektryczne),
o widzisz - mam takie pytanie - czy to kółko pod korbką to się ciężko przesuwa? Kiedyś próbowałem i nie mogłem - chyba że w złą stronę. Bo potrzebuję zdjąć korbkę a nie chciałbym nic spierniczyć.

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » śr cze 28, 2006 16:28

PawelP pisze:
$limak pisze:Najpierw ściągnij osłonkę uchwytu wewnątrz drzwi, masz tam chyba dwie śrubki. Odkręć je, później przesuń w lewo to kóleczko co masz pod korbkądo szyb (chyba ze masz elektryczne),
o widzisz - mam takie pytanie - czy to kółko pod korbką to się ciężko przesuwa? Kiedyś próbowałem i nie mogłem - chyba że w złą stronę. Bo potrzebuję zdjąć korbkę a nie chciałbym nic spierniczyć.
to kólko musisz przesunąc w przeciwna strone niz ramie korbki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”