Kołnierz uszczelniający
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kołnierz uszczelniający
do odkręcenia docisku jeszcze będzie potrzebny najlepiej nasadowy klucz 9mm 12koątny po za tym już raczej nie będzie problemów
Kołnierz uszczelniający
atam. Jak sie wymienia na gwarancji to idzie wszystko nowe a jak juz po gwarancji to ida sruby stare i jest okej. Są na tyle mocne te wytrzymaja duzo wiecej.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
Kołnierz uszczelniający
Mam poważny problem ze sprzęgłem.
Złożyłem wszystko pojechałem się przejechać i po przejechaniu około 0,5km straciłem sprzęgło, tak jakby do końca nie rozsprzęglało, a jeszcze jak wsiadłem do samochodu to czułem tak jakby pedał lżej chodził.
Nic nie słychać dziwnego, nic nie szarpie, odpowietrzałem, zablokowałem wysprzęblik po za skrzynią żeby sprawdzić czy nie puszcza i jest ok. Za miast wysprzęglika przykręciłem kawałek płaskownika do skrzyni i do tego wkręcałem śrubę żeby popchnąć widełki i sprzęgło zadziałało.
Jak przykręcę wyskrzęglik do skrzyni to nie działa.
Co może być nie tak??
A może ktoś wie ile powinien się wysuwać tłoczek w wysprzęgliku??
Jeszcze dodam że w sprzęgle wymieniłem tarczę na nową
pozdrawiam i czekam jak najszybszą pomoc
Złożyłem wszystko pojechałem się przejechać i po przejechaniu około 0,5km straciłem sprzęgło, tak jakby do końca nie rozsprzęglało, a jeszcze jak wsiadłem do samochodu to czułem tak jakby pedał lżej chodził.
Nic nie słychać dziwnego, nic nie szarpie, odpowietrzałem, zablokowałem wysprzęblik po za skrzynią żeby sprawdzić czy nie puszcza i jest ok. Za miast wysprzęglika przykręciłem kawałek płaskownika do skrzyni i do tego wkręcałem śrubę żeby popchnąć widełki i sprzęgło zadziałało.
Jak przykręcę wyskrzęglik do skrzyni to nie działa.
Co może być nie tak??
A może ktoś wie ile powinien się wysuwać tłoczek w wysprzęgliku??
Jeszcze dodam że w sprzęgle wymieniłem tarczę na nową
pozdrawiam i czekam jak najszybszą pomoc
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kołnierz uszczelniający
a jest dobrze odpowietrzone? a jak pompujesz pare razy to sprzęgło sie pojawia? może pompka puszcza
-
- Nowicjusz
Kołnierz uszczelniający
sprzęgło jest przez cały czas, nawet po przewodach widać że się wyginają od ciśnienia. Kupiłem zestaw regeneracyjny do wysprzęglika.