Mati,na pewno będziesz jednym z pierwszych,którzy się dowiedzą...MatthewG pisze:A kiedy skończą?
SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360KM
Moderator: G0 Karcio
- Łuki15
- Nowicjusz
W takim razie trzymam kciuki za udany projekt. Spiąć zwieracze i spokojnie czekać
Wypadałoby po zakończeniu założyć temat i opisać kroczek po kroczku co i jak. Taka miła lektura przed snem
Wypadałoby po zakończeniu założyć temat i opisać kroczek po kroczku co i jak. Taka miła lektura przed snem
Re: SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360
Seryjna turbina daje rade czy trzeba było zapakować wiekszą?Rybak pisze:Tak w Bielsku trwają prace,a ile będzie to się okaże niebawem.Stage jest 400+.Może będzie 401,a może 450,także spokojnie dajmy popracować chłopakom z CS,wystarczy,że ja ich nękamŁuki15 pisze:A jeśli to nie jest tajemnica to jakiej mocy oczekujesz w eRce? (w Bielsko Białej trwają prace?)
Heh podziwiam Cie że chciało Ci się taki kawał dymać i to pewnie nie raz
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
Seryjna kończy się na jakichś 370+ i to zapewne zależy również od jej stanu technicznego.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Jak jeździsz na 100% turbo, to masz okolice 370 koni. Z tym, że w tym stanie turbo skończy się prawdopodobnie szybciej od baku paliwaMatthewG pisze:Seryjna kończy się na jakichś 370+ i to zapewne zależy również od jej stanu technicznego.
4xx będzie I trzymam kciuki, żeby na ćwiarę była jedenastka! Opony kupiłeś?Rybak pisze:Tak w Bielsku trwają prace,a ile będzie to się okaże niebawem.Stage jest 400+.Może będzie 401,a może 450,także spokojnie dajmy popracować chłopakom z CS,wystarczy,że ja ich nękam
Możliwe, że pojadę do BB w najbliższych dniach na montaż kontrolera haldexa i małą poprawkę w sofcie. Daj znać, może podjedziesz do mnie, małe conieco i rano ognia do chłopaków.
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Re: SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360
Zlos wkraczasz na niebiezpieczne tereny dla Twojego turbo, chyba czas na zmiane
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
Doszedł już haldex?
E tam turbo. Kobieta to dopiero problem. Ze zmianąkorzen88 pisze:Zlos wkraczasz na niebiezpieczne tereny dla Twojego turbo, chyba czas na zmiane
Zobaczę jak upala się Rybaczkowa erunia i pomyślę.
nieomalże... prawie... tuż tuż...MatthewG pisze:Doszedł już haldex?
Spoko,wszystko będzie opisaneŁuki15 pisze:Wypadałoby po zakończeniu założyć temat i opisać kroczek po kroczku co i jak.
Turbo będzie oczywiście inne,seryjne k04 na moce 400+ nie wystarcza.Turbina będzie typu twin scroll,żeby nie tracić dolnej partii obrotów. Nie zdecydowałbym się na projekt gdybym miał stracić dolną partię obrotów.Auto ma być przede wszystkim do jazdy codziennej,a w dalszej kolejności na podjeżdżawki czy wyścigi na ćwiartkę,a na tej turbinie można "upiec dwie pieczenie na jednym ogniu" tzn.dmucha dobrze w dolnym zakresie obrotów jak i w górnym.korzen88 pisze:Seryjna turbina daje rade czy trzeba było zapakować wiekszą?
Wg.mnie powinna być,a opony poczekają do wiosnyzlos pisze: trzymam kciuki, żeby na ćwiarę była jedenastka! Opony kupiłeś?
Wiesz co? Nie wpadłem na to,a to jest całkiem fajna opcjazlos pisze:Możliwe, że pojadę do BB w najbliższych dniach na montaż kontrolera haldexa i małą poprawkę w sofcie. Daj znać, może podjedziesz do mnie, małe conieco i rano ognia do chłopaków.
Ciekaw jestem jakie wyniki wykreci Rybaka; erka może mała ankieta?? 0-100: 4.1s 0-200: 15.3s ćwiartka: 11.9s
Powodzenia i mam nadzieje że zobacze tą erkie na pierwszym zlocie w 2012 bo ostatnio zdupczyłem i nie dojechałem
Powodzenia i mam nadzieje że zobacze tą erkie na pierwszym zlocie w 2012 bo ostatnio zdupczyłem i nie dojechałem
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
450 konna ośka, masa ok. 1450kg robi okolice 9 sekund 100-200.korzen88 pisze:0-100: 4.1s 0-200: 15.3s
Rybak teoretycznie powinien robić 100-200 w okolicach 10 sekund.
15.3sek 0-200 przy 4.2 sek. 0-100 będzie w tym świetle niewielkim uzyskiem w porównaniu do kresek - wynoszącym ponad 11 sek, a powinno być min. o sekundę mniej. Obstawiam jakieś 13-14 sekund 0-200.
Ćwiara okolice 11.9-12.1 sek. przy 185-190 km/h na mecie.
0-100: 4s
0-200: 13s
1/4 mili: 11.8s
0-200: 13s
1/4 mili: 11.8s
Spokojnie chłopaki,na razie nie ma co dzielić skóry na żywym niedżwiedziu,auto musi najpierw wyjechać na ulicę.Mogę podpowiedzieć tylko tyle,że Patryk swoim Audi (manual,ale trochę lżejsze od Golfa) w tym stagu robił 4.1 do setki i 12.0-12.1 na ćwiartkę.Zobaczymy na ile pomoże Dsg i kontroler Haldexa.Pozdrawiam
Pomoże na pewnoRybak pisze:Zobaczymy na ile pomoże Dsg i kontroler Haldexa.