Łozysko oporowe czy któreś w skrzyni ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam pytanko nieszczęsna skrzynia DUU już rozkręcana bo widać troszkę cieknie przy dekielku ale to nic do sedna. Klekocze sobie któreś łożysko i zastanawia mnie czy to jest oporowe czy któreś w skrzyni.Dodam ze głośniej go słychać jak się już zagrzeje i po wciśnięciu sprzęgła takie kle kle kle .
No właśnie ale jak podniosłem autko z jednej strony bo sprawdzałem koła i włączyłem bieg to też to słychać tylko ciszej.To może jeszcze zapytam o sprzęgło. Jakie były fabryczne w 1.6 sr bo u mnie widnieje chyba sasch. Ewentualnie czy jak ruszam na wstecznym pod górkę i czuje takie drgania to są walnięte te sprężynki na tarczy ????. Z góry dzięki
No właśnie ale jak podniosłem autko z jednej strony bo sprawdzałem koła i włączyłem bieg to też to słychać tylko ciszej.To może jeszcze zapytam o sprzęgło. Jakie były fabryczne w 1.6 sr bo u mnie widnieje chyba sasch. Ewentualnie czy jak ruszam na wstecznym pod górkę i czuje takie drgania to są walnięte te sprężynki na tarczy ????. Z góry dzięki
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
-
- Użytkownik
Skoro klekocze po wcisnięciu sprzęgła to problem tkwi raczej w docisku lub łozysku oporowym.
No właśnie dziwne bo jak podniosłem jedno koło z przodu i włączyłem bieg to też słychać klekotania ale dopiero w środku auta gdy skrzynia sie już rozgrzeje i wcisnę to słychać klekot a jak puszcze to cisza. To łożysko pracuje również przy puszczonym sprzęgle ???
I pytanko do znawców czy ten zestawik pasuje do 1.6 sr. Bo dokładnie nie wiem jak tu wygląda to łożysko.
http://allegro.pl/sachs-sprzeglo-audi-a ... 18521.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I pytanko do znawców czy ten zestawik pasuje do 1.6 sr. Bo dokładnie nie wiem jak tu wygląda to łożysko.
http://allegro.pl/sachs-sprzeglo-audi-a ... 18521.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak pasuje do 1.6 AKL. Sam pól roku zakupiłem taki zestaw Sachsa bo moje sprzęgło poszło z dymem
Tak nawiasek pozdrawiam kolege z Krasnika .
Tak nawiasek pozdrawiam kolege z Krasnika .
Hm irytuje mnie to łożysko bo według tego zestawu:
http://allegro.pl/sprzeglo-sachs-audi-a ... 00869.html" onclick="window.open(this.href);return false; (obrazek nr 2) to kompletne sprzęgło a gdzie łozysko ???
Znowu ta lekturka podaje ze 1.4 i 1.6 mają to łożysko wyciskowe w skrzyni pod deklem. To jak to jest w skrzyni DUU niech ktoś mądry sie wypowie
Nr 2 to to łozysko
Ps. Jestem z okolic Kraśnika
http://allegro.pl/sprzeglo-sachs-audi-a ... 00869.html" onclick="window.open(this.href);return false; (obrazek nr 2) to kompletne sprzęgło a gdzie łozysko ???
Znowu ta lekturka podaje ze 1.4 i 1.6 mają to łożysko wyciskowe w skrzyni pod deklem. To jak to jest w skrzyni DUU niech ktoś mądry sie wypowie
Nr 2 to to łozysko
Ps. Jestem z okolic Kraśnika
-
- Użytkownik
Ja mam problem bo klekocze bez sprzęgła a jak nacisne sprzeglo to przestaje
Re: Łozysko oporowe czy któreś w skrzyni ?
A głośno u ciebie to słychać ???dominik88.22 pisze:Ja mam problem bo klekocze bez sprzęgła a jak nacisne sprzeglo to przestaje
-
- Użytkownik
Re: Łozysko oporowe czy któreś w skrzyni ?
nie no nie aż tak głośno ja to słyszę , a inni nie i twierdzą że zdaje mi się
czaem to szum a czasem no hm trzesczenie niewiem jak to określić
Biegi chodzą mi w miarę dobrze , nic nie zgrzyta ani nie trze przy zmianie biegów, ciężej wchodzi ttylko dwójka noi jedynki nie mogę wbić przy prędkości do 15 km tylko muszę prawie stanąć ,
czaem to szum a czasem no hm trzesczenie niewiem jak to określić
Biegi chodzą mi w miarę dobrze , nic nie zgrzyta ani nie trze przy zmianie biegów, ciężej wchodzi ttylko dwójka noi jedynki nie mogę wbić przy prędkości do 15 km tylko muszę prawie stanąć ,
To coś jak u mnie. Tylko mi 2 zgrzyta i też 1 przy 15 nie wrzuce.
Czy rozwiązaliście problem??? mam podobny i wyje mi na któtko przy pewnych prędkościach ale wyje... nie wime co pierwsze wymienić?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.